Koliko je vredna vaša nepremičnina po novem

Ste lastnik nepremičnine in vas zanima koliko je po novem vredna vaša nepremičnina? Geodetska uprava RS (Gurs) ponuja možnost vpogleda v vrednost nepremičnine po novem sistemu. Lastniki nepremičnin lahko do 15. novembra pošiljajo pripombe.

Vrednost vaše nepremičnine po novem lahko preverite na naslovu https://eprostor.gov.si/PI_JAVNI/#/iskalnik

Vpišete podatke in preverite vrednost vaše nepremičnine. Če imate naslov soseda lahko vpišete tudi njegov naslov in primerjate vrednost njegove nepremičnine (da, tudi to se da pogledati).

Predvsem pa je zanimivo, da so vrednosti nepremičnin precej nižje, kot so trenutne cene na trgu. V bistvu za več kot tretjino … Ali bomo sedaj dobili davek na nepremičnine? Je to prvi korak k temu?

S 1.10.2019 se na Portalu množičnega vrednotenja nepremičnin objavijo poskusno izračunane vrednosti, ki so nepremičninam izračunane na osnovi objavljenega predloga modelov in podatkov nepremičnin v registru nepremičnin na dan 27.6.2019.

Vsi zainteresirani lahko od 1. oktobra 2019 do 15. novembra 2019podajo mnenja in pripombe k predlogu modelov vrednotenja.

 

  1. Morda bi komu prišla prav naša aplikacija kjer si lahko pogledate cene nepremičnin na celem območju, namesto vsake posebej.

  2. Tole vrednotenje je totalen šalabajzerizem in sem jim to tudi že javil. Kvadrature so čisto drugačne od tistih v zemjiški knjigi! Manjše stanovanje je več vredno od sosednjega večjega… noro… folk bo popizdil.

Komentarji so zaprti.