Včeraj sta Mladina in Vladozlom razkrila imena neonacistov v rumenih jopičih. Zvečer pa je v oddaji na Nova24 predstavnik rumenih jopičev izjavil, da v njihovih vrstah NI fašistov in neonacistov! Zakaj laže, da ne pozna ljudi, ki so bili na protestu? Zakaj laže, da ne pozna osebe, ki je salutirala z desno roko?  Zakaj poskuša spinati kot to poskušata spinati Žiga Turk in Tomaž Štih?

Vzorci, ki jih SdS uporablja so znani. Že na #gotofje protestih leta 2012 se je zgodila enaka zgodba. Vpoklicali so neonaciste, ki so prišli na proteste in kjer je prišlo do fizičnega nasilja. Leta 2020 so kopirali svojo idejo in poslali na proteste rumene jopiče.

“Vse bi bilo ok”, če se nekdo izmed njih ne bi spozabil in salutiral z dvignjeno desno roko. Posnetek je zaokrožil po spletu in apologeti tega dejanja so začeli s spinom, da je bil to podtaknjenec – ANTIFA črnosrajčnik – pustim ob strani, da poskušajo predstaviti ANTIFA kot črnosrajčnike, kar nima veze z realnostjo, ampak tako se začne vse skupaj pri njih.

Ko je postalo jasno, iz posnetkov, da to ni bil podtaknjenec, ne Žiga Turk in ne Tomaž Štih nista obsodila tega dejanja. Zanimivo, očitno podpirata to početje? In še bolj smešno je, da so rumeni jopiči dobili svoj prostor v etru na Nova24 – če se kdo sprašuje kdo stoji za njimi, je sedaj vse postalo jasno.

Včeraj v oddaji je “njihov predstavnik” trdil, da v njihovih vrstah fašistov in neonacistov NI. Ah. Kot da bi cel dan preživel brez internetov in ne bi opazil, da so bili sodelujoči rumeni jopiči z imeni predstavljeni v Mladini

Na antiproslavi se mi je zdelo precej zanimivo, da so “robocopi”, ki so varovali rumene jopiče bili proti njim obrnjeni s hrbtom – po pozdravu z desno roko mi je postalo jasno – da ne bi ničesar videli in posneli. Predvsem pa je postalo jasno zakaj so jih varovali. Saj ni tako težko sešteti 1+1, kajne? Ja, to je Slovenija leta 2020, ko vlado vodi Janez Janša in ko se ponavlja leto 2012. Očitno bi nekateri radi še vedno živeli v preteklosti …

fasisticen pozdrav

fasisticen pozdrav

7 Responses to Rumeni jopiči lažejo, da v njihovih vrstah NI fašistov in neonacistov / Mladina razkrila imena neonacistov v rumenih jopičih

 1. Marko Jost pravi:

  Pozdravljen Had veš najbolj ne zanima od kdaj po tvojem je Mladina relevanten tednik…
  Na katerih substancah ti živiš Had..
  Eh pa saj te ljudje prokužijo brez branja…
  Zmazek od zmazka tale blog…

 2. Komandant Stane pravi:

  Jostov Marko, očitno si ti del te nazi falange. Z naciji se ve, kako postopat…

 3. dr. Onyx pravi:

  Jaz sem proti takim medijskim linčem in to na obeh straneh, ker se oboji poslužujejo tega. Kaj če je recimo kdo od teh napačno prepoznan? Za kaj takega se v tujini dosojajo visoke odškodnine. Pa tudi kaj točno so naredili narobe, razen da imajo tatuje in da imajo nek svoj pogled na svet, ki ni morda univerzalno sprejemljiv? Če gre za kazniva dejanja, bi morala ukrepati Policija, saj kakor vem jo še niso razpustili. Se mi pa zdi, kdo se je analitično lotil prepoznavanja teh posameznikov v rumenih jopičih. Če drži moje predvidevanje še toliko manj razumem, da gredo posredovati ta seznam Mladini. S tem samo dodatno izgubljajo na svoji kredibilnosti in strokovnosti (pa ne morem javno imenovati nikogar, ker za tezo nimam dokazov).

  Če se spustimo na tak nivo, potem Policije ne potrebujemo več. Kazniva dejanja lahko preiskujejo mediji in tudi kar sami izvršijo kazensko sankcijo. Medijski linč.

 4. PrviOdZadaj pravi:

  Ha, ha, ha slovenski neonacisti. Še dobro da so imeli policaje za varnostnike, ker drugač si itak ne bi upali prikazat. Še nikoli se niso in nikoli se ne bojo, ker je to nekaj najbol prestrašenih potetoviranih ljudi. Rabi jih bit po 10 na kupu, da zberejo pogum. To je treba samo za ušesa pelat, pa par vzgojnih okol ušes, pa so pridni kot bubice.

 5. Miran Pigner pravi:

  Dr.Onix….dovoljeni so vsi pogledi na svet, dokler niso na škodo nekoga drugega…in ob skrajnih desničarjih me je upravičeno strah, da bi radi nekoč prav to…prestrašeni podrepniki, prav tako kot vardisti, ki bi se radi povzpeli nad druge…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.