Včeraj sta Mladina in Vladozlom razkrila imena neonacistov v rumenih jopičih. Zvečer pa je v oddaji na Nova24 predstavnik rumenih jopičev izjavil, da v njihovih vrstah NI fašistov in neonacistov! Zakaj laže, da ne pozna ljudi, ki so bili na protestu? Zakaj laže, da ne pozna osebe, ki je salutirala z desno roko?  Zakaj poskuša spinati kot to poskušata spinati Žiga Turk in Tomaž Štih?

Vzorci, ki jih SdS uporablja so znani. Že na #gotofje protestih leta 2012 se je zgodila enaka zgodba. Vpoklicali so neonaciste, ki so prišli na proteste in kjer je prišlo do fizičnega nasilja. Leta 2020 so kopirali svojo idejo in poslali na proteste rumene jopiče.

“Vse bi bilo ok”, če se nekdo izmed njih ne bi spozabil in salutiral z dvignjeno desno roko. Posnetek je zaokrožil po spletu in apologeti tega dejanja so začeli s spinom, da je bil to podtaknjenec – ANTIFA črnosrajčnik – pustim ob strani, da poskušajo predstaviti ANTIFA kot črnosrajčnike, kar nima veze z realnostjo, ampak tako se začne vse skupaj pri njih.

Ko je postalo jasno, iz posnetkov, da to ni bil podtaknjenec, ne Žiga Turk in ne Tomaž Štih nista obsodila tega dejanja. Zanimivo, očitno podpirata to početje? In še bolj smešno je, da so rumeni jopiči dobili svoj prostor v etru na Nova24 – če se kdo sprašuje kdo stoji za njimi, je sedaj vse postalo jasno.

Včeraj v oddaji je “njihov predstavnik” trdil, da v njihovih vrstah fašistov in neonacistov NI. Ah. Kot da bi cel dan preživel brez internetov in ne bi opazil, da so bili sodelujoči rumeni jopiči z imeni predstavljeni v Mladini

Na antiproslavi se mi je zdelo precej zanimivo, da so “robocopi”, ki so varovali rumene jopiče bili proti njim obrnjeni s hrbtom – po pozdravu z desno roko mi je postalo jasno – da ne bi ničesar videli in posneli. Predvsem pa je postalo jasno zakaj so jih varovali. Saj ni tako težko sešteti 1+1, kajne? Ja, to je Slovenija leta 2020, ko vlado vodi Janez Janša in ko se ponavlja leto 2012. Očitno bi nekateri radi še vedno živeli v preteklosti …

fasisticen pozdrav
fasisticen pozdrav