cgp vlade republike slovenije cgp vlade republike slovenije

Jelko Kacin o Hrvaški / Vlada bo ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti

Verjetno se spomnite, ko je pomladi vlada razglasila epidemijo in nas zaprla znotraj meja lastnih občin. S tem so se borili proti Covid-19. Zaprli so šole in otroci so se začeli šolati na daljavo, javno življenje je obstalo. In par mesecev kasneje so Slovenijo preletela letala, ki so oznanila, da “smo premagali Covid-19”. Tega, da so ljudje v DSOjih umirali, ker niso poskrbeli zanje ni nihče več omenjal. Tega, da so nekateri “prikoritniki” pobrali milijone – ker “ljudje so umirali” verjetno že marsikdo ne pomni več.

Potem nas časovni stroj vrže v sedanjost. Ko se število okuženih viša, ko ljudje v DSOjih zopet umirajo, ampak vlada ne razglasi epidemije, ker se verjetno zaveda, da bi s tem kolapsiralo gospodarstvo. Vlada namesto, da bi že pred časom zaprla mejo s Hrvaško – oz. uvedla obvezno karanteno ob prihodu s Hrvaške, raje grozi. Žuga vsem, ki prihajajo iz Hrvaške, vendar ne storijo ničesar.

Sedaj so največji krivec za Covid-19 zabave in mladi, ki ne upoštevajo navodil in nasvetov za to pristojnih organov – ki so imeli že v 1. valu največjo težavo s komunikacijo, ki ni bila natančna, predvsem pa ni bila konkretna. V takšnem primeru se puščajo odprte možnosti za lastne interpretacije in vsak si lahko po svoje predstavlja kaj je vlada zaukazala in kaj so mislili v različnih odlokih.

Glede na to, da nas sedaj čaka 2. val in imam vse bolj občutek, da bo našo vlado presenetil, me je rahlo strah kaj se bo zgodilo. Bodo ljudje v DSOjih zopet umirali? Bo šolanje na daljavo? Bo javno življenje zopet obstalo? Glede na število delavcev na čakanju, me zanima kaj se bo zgodilo, ko ne bo več te podpore, ki jo je uvedla vlada. Bodo ti ljudje pristali na zavodu za zaposlovanje? Prvi val je prinesel miljardno škodo – nagradili so nas z vavčerji, ki rešujejo zgolj majhen segment.

In sedaj, ko smo tik pred zdajci se začenja enaka retorika, kot je bila že v času 1. vala. Zastraševanje, žuganje …

Naj že Jelko Kacin dobi mesto kot ambasador v ZDA in naj konča s to retoriko, ki smo ji priča zadnjega pol leta. To je bila retorika, ki je mogoče delovala v času osamosvajanja v letu 2020 pa pač ne, kar potrjuje tudi komunikacijska stroka. Zgolj grožnje in zgolj žuganje.

Namesto, da bi 14 dni pred začetkom šolskega leta imeli jasne usmeritve kaj in kako bo potekalo to šolsko leto, se vlada raje ukvarja s potvarjanjem zgodovine, sprejemi in selfiji s trgovci iz ZDA, predvsem pa se ukvarja z razdvajanjem naroda.

Če je situacija takšna, kot jo opisuje Jelko Kacin, potem naj Slovenija uvede obvezno karanteno in naj to jasno komunicira že sedaj. Sicer pa so vse skupaj zgolj grožnje …

cgp vlade republike slovenije
cgp vlade republike slovenije
  1. Jelko je prava karikatura te nesposobne vlade … Skupaj s tistim vsevednim bradatim stričkom iz Kopra.

Komentarji so zaprti.