Jelko Kacin se je vrnil z dopusta na Krku in v svoji maniri takoj začel z zastraševanjem. Med drugim je izjavil tudi to, da se bo Hrvaška hitro znašla na rdečih listah. Zanimivo, kajne? Dokler je bil na dopustu je bilo vse ok, sedaj, ko se je vrnil, pa se spet razmere slabšajo. In seveda so vsega krive zabave in mladi, ki se ne znajo drugače zabavati kot, da se družijo.

Bolj kot to, da Jelko Kacin zopet grozi, kar je bil modus operandi že med 1. valom Covid-19 in je del retorike, ki jo je uporabljal v času osamosvojitve, me skrbi nekaj drugega.

14 dni pred začetkom šolskega leta še vedno ni jasno kako bo potekal pouk. Bodo šolarji šli v šole? Se bodo šolali na daljavo?

Smešno, da se s takšnimi zelo pomembnimi odločitvami čaka do konca in da se v vmesnem času “opozarja”, da naj ne hodijo otroci zadnjih 14 dni nikamor, da naj ne hodijo na dopust in naj se raje zadržujejo doma.

Če je situacija tako resna kot opozarja Jelko Kacin, potem naj se zaprejo meje. Ljudi v obvezne karantene in to je to. Če pa ni, potem pa naj se konča to zastraševanje in ta retorika, ki ne sodi v leto 2020. Naj se ljudem podaja informacije brez pokroviteljskega tona, predvsem pa naj bodo informacije usklajene in natančne. Predvsem pa naj bodo informacije koristne in ne zgolj namenjene ustrahovanju ljudi.

Mogoče bodo tisti skeptiki, ki so trdili, da se bo Hrvaška znašla na rdečem seznamu konec avgusta, imeli celo prav. Do takrat je bilo pač to usklajeno delovanje dveh držav, po koncu počitnic pa se bo spremenil režim. In kot vse kaže, se bo kaj takšnega tudi res zgodilo.

Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto
Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto