Če je kdo danes spremljal tiskovno konferenco Vlade Republike Slovenije, potem se je verjetno začudeno spraševal o ozadju za govorcem Jelkom Kacinom. Namreč, ozadje ni v predpisanih barvah niti s predpisano celostno grafično podobo Vlade Republike Slovenije. Ja, spremenilo so jo. In to na način, ki ni pravilen.

Pred par dnevi sem zasledil informacijo, da bo Vlada Republike Slovenije dopolnika Uredbi o celostni grafični podobi Vlade Republike Slovenije in drugih organov državne uprave. Sicer si nisem povsem natančno predstavljal kaj naj bi to pomenilo, vendar ta uredba naj bi začela veljati po objavi v Uradnem listu.

Danes, ko je bilo konec tiskovne konference Jelka Kacina, pa sem zaman iskal informacije v Uradnem listu. Nisem jih našel, kar pomeni, da so danes kršili pravila o uporabi celostne grafična podobe Vlade Republike Slovenije. Zanimivo, kajne?

In sedaj še k “prenovljeni” celostni grafični podobi Vlade Republike Slovenije … Verjetno se ni samo meni zdelo vse skupaj znano. Podobnost z ZDA je več kot očitna. Ampak tudi Srbija ima enako grafično podobo, ki jo je skopiralo od ZDA .. In Slovenija je skopirala od Srbije ali pa od ZDA …

To, da je znak ovalen je vse prej kot ok. Predvsem pa je to v oblikovanju že dolga leta passe. In to, da so uporabili predsedniško palačo tudi ni najboljše – kajti, nikomur ni prav jasno kaj naj bi ta stavba v CGPju predstavljala.

Glede na to, da ta odredba še ni v Uradnem listu, me zanima, če bodo kakšne posledice za to uporabo danes?

Sicer pa so očitno tudi sami ugotovili to in bodo danes na dopisni seji obravnavali Predlog uredbe o dopolnitvi Uredbe o celostni grafični podobi Vlade Republike Slovenije in drugih organov državne uprave, Predlagatelj: vršilec dolžnosti direktorja Urada Vlade RS za komuniciranje

Do takrat pa je v uporabi še vedno stari CGP, kajne?? In ja, grozno je tole kopiranje …

cgp vlade republike slovenije
cgp vlade republike slovenije