Ko se je pred dnevi v medijih pojavila novica, da želi Zdravko Počivalšek za državnega sekretarja Borisa Popoviča, sem bil prepričan, da gre za šalo. Glede na to, da je Aleš Cantarutti zapustil to mesto že pred par meseci, pa se mi je na drugo žogo zdela ta informacija povsem možna – saj Boris Popovič sodi v to vlado, kajne?

Zdravko Počivalšek se je očitno odločil, da gre all in. Da mu je že povsem vseeno za vse in da se požvižga na svoje strankarske kolege. Da je v situaciji, ko stranka SMC ne more izgubiti več ničesar, kajti podpora stranki ne more iti v negativo in posledično si lahko privošči tudi to, da vzame Borisa Popoviča za državnega sekretarja, čeprav se s tem ne strinjajo poslanci SMC.

Verjetno Zdravko računa na par tisoč glasov, ki jih lahko dobi Boris Popovič in za to je pripravljen “povoziti” svoje sodelavce, ki so o tem dogovarjanju izvedeli iz medijev.

Celotna zgodba naj bi šla celo tako daleč, da po neuradnih informacijah ministrica za pravosodje Liljana Kozlovič razmišlja, da bi odstopila, ker se ne strinja z idejo Počivalška glede novega državnega sekretarja.

Mogoče pa čaka Zdravka Počivalška podobna zgodba, kot se je včeraj zgodila Aleksandri Pivec, ki ji je lastna stranka pokazala vrata in se tako poslovila od nje kot od predsednice stranke. Vendar z eno razliko – dvomim, da ima SMC sploh še kje kakšnega volivca in da bo tudi njihov kongres precej velika farsa.

Zdravko Pocivalsek
Zdravko Pocivalsek