Ministrica za šolstvo šport Simona Kustec je bila brez maske na dobrodelni prireditvi in to je bila včeraj najbolj odmevna novica. To, da so sprejemali rebalans proračuna je bilo povsem v drugem planu in skoraj nevredno omembe. Sam sem za maske, prav tako sem za to, da odstopi ministrica, ker očitno ni dorasla svoji nalogi, ali pa preprosto ne razume, da veljajo odloki za vse – tudi za prvorazredne. In takšnih ljudi imamo na položajih še precej – ki ne razumejo, da so pravila tudi za njih!

Pa vendar mi je nekaj drugega včeraj padlo v oči. Nasprotniki nošenja mask skačejo v zrak, ker je bila ministrica brez maske. Da, prav ste prebrali.

Tisti, ki se najbolj hudujejo nad tem, da jim država zapoveduje nošenje mask, so bili včeraj najbolj glasni, da naj ministrica, ker je bila brez maske – odstopi! Ali se samo meni zdi to precej velik “oksimoron”? Če bi taisti malce pomislili, potem bi verjetno ugotovili, da “pljuvajo v lastno skledo”, predvsem pa bi se ob tej situaciji marsikdo lahko zamislil glede svojega pogleda na maske in ugotovil, da dvojni “vatli” niso nikoli rešitev.

Glede na dogajanje okoli dogodka, ki ga je organiziral Olimpijski komite Slovenije pa zgolj to. To, da se sedaj vali krivdo z enega na drugega je seveda slovenska folklora. To, da ne bo nihče kriv, je verjetno vsem jasno. No, mogoče bo kriv Marjan Šarec, kot smo že navajeni, kajne?

Ja, ministrica bi morala odstopiti, vsi nasprotniki nošenja mask, ki so včeraj pozivali ministrico k odstopu pa bi morali uporabiti kanček introspekcije in se zamisliti nad svojimi zahtevami. Ker takole to izpade res shizofreno in zgolj še en dokaz več, da nas je vlada v zadnjega pol leta že odlično “zdresirala”.

Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam