Še en dokaz konfuznosti komuniciranja te vlade. Od 22.10. je veljalo, da je maska v Sloveniji obvezna povsod. Tudi v gozdu, v naravi in pri športnih dejavnostih. Pa vendar temu ni več tako. Včeraj se je vlada na dopisni seji odločila, da je je tri metre razdalje dovolj, da snamete svojo masko, če se sprehajate na zelenih površinah in pri športno-rekreacijski dejavnost.

Če se sprašujete, če nas ima ta vlada za bedake? Potem je odgovor seveda da. Če so nas teden dni prepričevali, da moramo povsod nositi masko, je sedaj odločitev drugačna – da je ni potrebno nositi povsod. In sicer so v odlok zapisali novo pravilo:

Pri sprehodih na zelenih površinah in športno-rekreacijski dejavnosti, pri kateri je mogoče do drugih posameznikov neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje, ne glede na določila drugih odlokov posameznikom ali osebam iz skupnega gospodinjstva ni treba nositi zaščitne maske.

Vse skupaj je kot v zelo slabem filmu

Vse skupaj je kot v zelo slabem filmu

One Response to Maska ni treba nositi pri sprehodih na zelenih površinah in rekreaciji, če lahko vzdržujete najmanj tri metre razdalje

  1. Jure pravi:

    A samo pri sprehodih na zelenih površinah? Kaj pa če se sprehajaš sam po vasi (po asfaltu)? :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.