Nov dan nova sramota Mateja Tonina Nov dan nova sramota Mateja Tonina

Obvezna zaščitna maska na javnih kulturnih prireditvah / za cerkev pač ne

Včeraj je bil praznik Maríjinega vnebovzétja. Množično romanje v cerkve po Sloveniji bo prineslo posledice v roku 14 dni. Brez PCT pogojev, brez mask … Cerkev lahko. Ostali ne! In od danes naprej je obvezna zaščitna maska na javnih kulturnih prireditvah, kljub temu, da lahko na prizorišče vstopijo zgolj ob izpolnjevanju PCT pogojev.

V Sloveniji je cerkev tretirana drugače kot smo vsi ostali državljani. Posledično za njih ne veljajo pogoji, ki veljajo za vse ostale. In ablast je v petek na dopisni seji sprejela spet kup novih odlokov:

  • ob prihodu v Slovenijo z letalom ali križarko je potrebno izpolniti evropski elektronski obrazec za potrebe sledenja potnikov (dPLF)
  • organizatorji športnih tekmovanj morajo preverjati pogoje PCT za udeležbo na tekmovanjih
  • na javnih kulturnih prireditvah je obvezna uporaba zaščitnih mask
  • pogoj PCT se zahteva za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih ter nad 100 udeležencev na odprtih površinah (do 100 udeležencev PCT ni potreben, vendar morajo biti izpolnjeni pogoji: en udeleženec na 10 kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci)
  • odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah velja do 22. avgusta

Mah, pejte v rit. Po shodu SdSovcev v Bovcu, kjer ni nihče preverjal PCT pogojev je poskočilo število okužb. Tudi v roku 14 dni bo povečano število okužb. Ampak ablast se odloči, da bo raje kaznovala organizatorje kulturnih prireditev.

Ja, to je ta janšistična demokracija …

Nov dan nova sramota Mateja Tonina