Aplikacija #OstaniZdrav že od začetka buri duhove. Včeraj so v oddaji 24ur podali informacijo, da je vlada sklenila vzdrževalno pogodbo za 32.000 evrov za aplikacijo #OstaniZdrav! Ni slabo, kajne? Še posebej ne za aplikacijo, ki je davkoplačevalce stala samo 4.000 evrov in ni delovala!

Aplikacija #OstaniZdrav je tipičen odraz tega, kar se nam dogaja v zadnjih devetih mesecih. Vlada nekaj naroči, samo da naroči in nima nobene strategije kaj in kako. V teh dneh je Slo-Tech objavil informacijo, da aplikacija #OstaniZdrav za Android telefone ni bila posodobljena že 3 mesece in da sploh ne deluje. Nič presenetljivega. Saj so bile že od prvega trenutka same težave s to aplikacijo.

Spomnimo se, da jo je Zofija Mazej Kukovič uporabljala na iPhone telefonu, ko aplikacije še sploh ni bilo v App Storeu. Z aplikacijo so želeli pogojevati prehod občinskih meja, po par dneh pa so se odločili, da tega ne bodo zahtevali. V bistvu je bila na začetku celo ideja, da bi bila ta aplikacija obvezna – kljub temu, da bi s tem kršili TOS Googla in Applea.

Ampak nazaj k vzdrževalni pogodbi za 32.000 evrov za aplikacijo #OstaniZdrav. Ta pogodba je super za RS team. Zakaj?

  • 32.000 evrov
  • 6 mesecev vzdrževanja
  • 5.333 evrov mesečno
  • če je ura vzdrževanja 55 evrov (kar je zelo dobra cena za Slovenijo), to pomeni 96 ur mesečno vzdrževanja

Ni slabo, kajne? Še posebej za aplikacijo, ki je neuporabna! Me pa na tem mestu zanima koliko denarja je šlo poleg tega stroška za vzdrževanje še za njeno promocijo? Verjetno bi ti podatki morali biti kje objavljeni, kajne?

Ostanizdrav aplikacija
Ostanizdrav aplikacija