Zakaj zeli vlada uniciti kulturo Zakaj zeli vlada uniciti kulturo

Zakaj Janez Cigler Kralj laže, da ni sodeloval v postopku javnega razpisa, kjer je Zavod Iskreni dobil 130.200 evrov

Janez Cigler Kralj je minister. V teh dneh je prišla v javnost informacija, da je javnem razpisu dobil zavod Iskreni.net sredstva v višini 130.200 evrov. Pred kamerami je sicer zatrdil, da ni imel nič s tem razpisom, ampak dokumenti, ki jih je pridobil portal Necenzurirano dokazujejo drugače. Zakaj Janez Cigler Kralj laže?

Janez Cigler Kralj je soustanovitelj zavoda Iskreni. Par dni pred nastopom ministrske funkcije je odstopil iz te funkcije, vendar je očitno izkoristil priložnost in zavodu, kjer še vedno deluje kot prostovoljec, priskrbel precej lep kupček denarja na razpisu za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije covid-19 znotraj svojega ministrstva.

Naj omenim, da je Zavod Iskreni tisti zavod, ki se bojuje proti splavu, proti cepljenju otrok in izvaja še cel kup podobnih aktivnosti, ki jih objavljajo na spletnem mestu.

Janez Cigler Kralj je medijem zatrjeval, da ni sodeloval v postopku javnega razpisa. Kar pa ne drži.

Komisija je namreč ministru 4. januarja poslala podatke z izbranimi prejemniki in on je naslednji dan pooblastil državnega sekretarja Cveta Uršiča za podpis sklepov. Torej je vedel in je sodeloval pri tem, kljub temu, da je še včeraj zvečer pred kamerami trdil povsem drugače.

Zanimivo, kajne? Kako pridejo hitro vsak dan na plan nove in nove nečednosti, ki jih počnejo predstavniki te vlade in smo ljudje ob vsem tem že postali povsem apatični. Se spomnite, ko je poslanec odstopil zaradi kraje sendviča? Se spomnite kakšen pogrom so desni vojščaki takrat storili nad njim? Kaj pa v primeru Cigler Kralja? Čri čri čri … Ja, to je nova normalnost!

Zakaj zeli vlada uniciti kulturo