Janez Cigler Kralj, tisti minister v prejšnji vladi, ki se je “smejčkal” in poskušal biti zabaven, je kandidat NSi na predsedniških volitvah. Vprašanja, ki sta mu jih zastavili novinarki Pop Tvja pa povesta vse o njegovi nravi in njegovem videnju sveta. Sam se ne bi želel udeležiti parade ponosa kot nosilec svojih vrednot, je izjavil Cigler Kralj.

Kaj se zgodi predsedniškemu kandidatu, ko ga novinarka vpraša, če bi se udeležil “pohoda za življenje”. Njegov odgovor je bil takoj – če bi bil povabljen. Pri vprašanju, če bi bil povabljen na parado ponosa, pa se je pokazal način razmišljanja te osebe – če bi bil povabljem, bi se verjetno moral, saj sem tudi predsednik teh, ki prirejajo in pridejo na parado ponosa. 

In potem je sledil tvist. Bi se želeli udeležiti parade ponose, je bilo vprašanje, ki je sledilo. Sam iz svoje, kot nosilec svojih vrednot, se verjetno sam ne bi želel … Ampak kot predsednik republike, bi želel dati vsaki državljanki in vsakemu državljanu občutek, da sem njihov predsednik. 

Toliko o tem predsedniškem kandidatu, ki bo končal nekje pri 2 odstotkih prejetih glasov. Lahko bi napisal kaj si mislim o njem in njegovem razmišljanju v letu 2022, ampak ni vreden tega. Je pa žalostno, da si takšen človek predstavlja, da bi lahko bil predsednik “vseh Slovenk in Slovencev”, ko pa pokaže svojo pravo stran že ob tamo preprostem vprašanju.

janez cigler kralj