Die Presse je včeraj objavil članek z naslovom Der slowenische Patient, kjer je govora o … Ja, uganili ste, pisali so o Janezu Janši in njegovem sramotenju Slovenije v Evropi in o njegovih tvitih v zadnjem času, ko “poskuša obračunavati” z novinarji iz različnih medijskih hiš in tudi o  tvitu, ki ga je namenil Guyu Verhofstadtu in mu očital stvari, ki sicer nimajo veze z realnostjo.  Slovenski pacient bi bil zanimiv naslov filma in seveda bi bil glavni protagonist … Da, imate prav.

Zadnje čase opažam, da vse več tujih medijev poroča o Sloveniji. Vendar ne v pozitivnem kontekstu, ampak predvsem s stališča zgražanja nad tviti premierja in njegovimi poskusi obračunavanja z novinarji.

Kot, da mu vojna z novinarji v Sloveniji ni dovolj, se je odločil, da bo naredil red še po drugih medijskih hišah v Evropi. No, seveda mu to ne uspeva in je deležen zgolj porogljivih nasmehov. Ampak se ne da, on koplje globje in globje, ker očitno mu nihče ne upa svetovati, da naj že enkrat preneha s temi dejanji.

Glede na to, da naj bi Slovenija kmalu predsedovala EU, so njegova dejanja še bolj alarmantna. In smešno je, da on vabi EU komisijo v Slovenijo, kjer naj bi “odkrili”, da so mediji levi in da trenutna ablast ne počne nič narobe – ko pa ga povabijo v EU parlament, pa rep med noge in se ne upa soočiti s tistimi, ki jih kritizira.

Ampak saj smo se že navadili tega, kajne? Saj že skoraj eno leto traja to njegov poslanstvo, ko je razmontiral demokracijo na prafaktorje, uničil civilno družbo in se spravil na vsakogar, ki razmišlja drugače kot on. Očitno je sedaj na vrsti Evropa in verjetno se ne bo ustavil niti pri tem.

Upam, da bo nekoč nekdo posnel film z naslovom Slovenski pacient. Sicer film ne bo imel globine, ampak bo pa nazoren prikaz kaj vse se je dogajalo v Sloveniji pod krinko “zaščite” državljanov pred Covid-19.

Vojska

One Response to Slovenski pacient / Der slowenische Patient / Die Presse je dal iztočnico za naslov slovenskega filma

  1. Anonimno pravi:

    Rad bi bil Stalin, Tito in papež, a ne bo šlo!3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.