Zakaj zeli vlada uniciti kulturo Zakaj zeli vlada uniciti kulturo

Bo vlada povsem zaprla državo od 1. do 12. aprila

Zadnje dni se v medijih pojavljajo informacije, da vlada namerava zapreti državo od 1. do 12. aprila zaradi naraščanja okužb s Covid-19. Očitno se vlada ne zna spopadati z epidemijo in jo je tudi 3. val presenetil nepripravljeno, čeprav nas niso še preletela letala za “zmago” nad Covid-19 v 2. valu. Odločitev, če gremo v lockdown bo vlada sporočila v nedeljo.

Sedaj je verjetno že vsakomur jasno, da bomo vsaj do leta 2052, ali pa do volitev imeli vlado, ki nas bo zapirala v občine in nam odrejala policijsko uro. Lastno nesposobnost bodo do konca valili in pri tem krivili državljane, da se ne držimo ukrepov in vsega ostalega kar nam predpisujejo. Krivci za njihovo nesposobnost pri bojevanju s Covid-19 bodo mediji, politiki nasprotnega pola, učitelji, dijaki, kolesarji, ….

Vsi smo krivi, samo vlada ni kriva za nič v Sloveniji, kljub temu, da ji stroka svetuje povsem drugačno strategijo boja proti Covid-19.

Me zanima, če bo kdo od teh akterjev odgovarjal za 4000 mrtvih (danes bomo prestopili to mejo) zaradi Covid-19 in nesposobnostjo spopadanja te vlade s samim Covid-19 in ukrepe, ki niso prinašali rezultatov.

Zakaj je potrebno za obisk smučišča imeti negativen test, medtem ko za obisk trgovine le to ni potrebno, kljub temu, da je že dokazano, da se zunaj Covid-19 širi povsem drugače kot pa se širi v zaprtih prostorih?

Teh nebuloznih ukrepov je toliko, da mi je že grozno pisati o tem, kajti imam občutek, da nihče več ne šteka ukrepov vlade, še najmanj pa jih šteka vlada. Imajo pa vsi ti ukrepi podobno ozadje – prikrivati nesposobnost vlade, ki ni znala organizirati DSOjev v 1. valu, ki je nakupila #fakeshit hitre teste od kripto nategunov, ki so bili dobri za “mešanje statistik” in predvsem zaradi nenaročila več kot 1.500.000 doz cepiv, ki jih vlada ni naročila in tako direktno ogrozila državljane Slovenije, ker so računali, da bodo lahko kupili cenejše cepivo.

No, mene ne bo presenetilo, če bo šla Slovenija v lockdown in če bomo imeli policijsko uro do volitev. To je edina možnost, da se ta ablast obdrži v svojih stolčkih in mirno pleni naprej po Sloveniji. Saj veliko več ni ostalo …

Zakaj zeli vlada uniciti kulturo