V ponedeljek bomo lahko prebivalci Goriške, Gorenjske, Obalno-Kraške, Pomurske, Posavske, Podravske, Koroške in Zasavske regiji šli na terase lokalov in spili svoje “pivo”. Odločitev me je, glede na trenutno stanje s Covid-19 v Sloveniji precej presenetilo in upam, da ne gremo v petek v črno fazo in posledično tudi v “lockdown”.
- Danes se odpirajo terase lokalov v posavski in jugovzhodni regiji Slovenije
- Višje cene v lokalih in trgovinah po koronavirusu
- Zakaj v lokalih dobim več ledu kot pijače? Pijača z ledom, ali led s pijačo?
- Zakaj je v lokalih glasba tako glasna, da se ne da normalno pogovarjati
Še bolj me skrbi, da je to odpiranje dejansko zgolj začasno, saj je zaenkrat omejeno na obdobje med 19. in 25. aprilom in med 7. in 19. uro.
Če se bo stanje poslabšalo, potem to pomeni, da bodo lokali potem zopet zaprti in če bi bil sam gostinec, bi premislil, če se mi splača nabavljati zaloge in urejati vse skupaj za par dni, potem pa spet živeti v strahu, da se bo vse skupaj zopet zaprlo in da bo povzročilo zgolj večje in večje stroške.
Od 19. do vključno 25. aprila je v regijah Goriška, Gorenjska, Obalno-Kraška, Pomurska, Posavska, Podravska, Koroška in Zasavska, dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti na terasah in vrtovih gostinskih obratov med 7. in 19. uro, ob upoštevanju vseh higienskih navodil. pic.twitter.com/cK4z0Y4f0G
— Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) April 14, 2021
Čin se vidimo v gostilni.