Danes pričakujem povečan promet v smeri proti posavski in jugovzhodni regiji, ker se pri njih zaradi boljše slike z okužbami odpirajo lokali in vrtovi gostinskih lokalov. V ti dve regiji gredo lahko vsi prebivalci Slovenije razen prebivalcev obalno-kraške regije, ki je v rdeči fazi. Zasavje so tokrat izpustili, čeprav nam je zelo dobro kazalo skoraj do samega finiša.

Glede na to, da gre za “test”, ki bo trajal teden dni in da lokali obratujejo pod posebnimi pogoji – 1,5 metra varnostne razdalje, obvezna uporaba mask, razen ko sedite za mizo, zapiranje lokalov ob 19:30 in še cel kup ostalih pogojev pod katerimi lahko lokali obratujejo, se niso vsi gostinci odločili za odprtje.

Še bolj žalostno pri tem je, da se odpirata zgolj dve regiji. Ker so ljudje sami krivi, da imamo v Sloveniji Covid-19, kajne? Ker nismo bili pridni, kajne? Gre za resno diskriminacijo in srčno upam, da bo kdo vložil pritožbo na ustavno sodišče, ki bo moralo odločiti o vseh teh “odlokih”, ki nam jih servirala vlada in ki so državljanom povsem nejasne. Da o tem, da so nečloveške in ne prinašajo rezultatov, niti ne pišem.

Sicer pa sem vesel, da bodo vsaj nekateri danes lahko na terasi spili pivo in se po skoraj petih mesecih zopet počutili kot da živijo v normalni državi.

Seveda policijska ura še vedno ostaja, da se ne boste prehitro veselili.

odpiranje lokalov
odpiranje lokalov