Covid 19 in ukrepi v Italiji v postkoronskem času1 Covid 19 in ukrepi v Italiji v postkoronskem času1

Obvezno nošenje mask na prostem v primeru gužve, zapiranje lokalov ob 22. uri, obvezne maske v šolah

Vlada je pripravila nove ukrepe, s katerimi zgolj dokazuje svojo nesposobnost ukrepanja v preteklih mesecih, ko smo opozarjali na to. Sedaj nas čaka obvezno nošenje mask na prostem v primeru gužve – v nočeh iz petka na soboto, obvezna maska za čas pouka za vse učence od 7. razreda dalje. Tudi vzgojitelji v vrtcih in učitelji jih bodo morali nositi. Prav tako naj bi od ponedeljka naprej gostinski lokali obratovali zgolj do 22. ure.

Ali je sedaj vsem jasno, da nas bo ta vlada kaznovala zaradi svoje nesposobnosti? Da to, da imamo v Sloveniji večje število okuženih je zgolj vzvod za nove in nove ukrepe s katerimi bodo zjebali vse, kar še do sedaj niso uspeli?

Upam, da so s tem ukrepi zadovoljni vsi “antimaskerji”, ki jih je vsak dan več in ki grozijo kaj vse bodo storili, pa vendar se nič ne zgodi. Če bi se držali “priporočil”, ki so sicer konfuzna in povsem nerazumljiva, sedaj vlada ne bi imela več vzvodov, da nas kaznuje. Ampak sedaj nas lahko.

Ker smo mi krivi za to kar se dogaja. Mi smo krivi za to, da je Covid-19 v DSOjih, mi smo krivi, da je v šolah, mi smo krivi, da je prišel virus iz Zrć … Ja, to je ta demokracija v Sloveniji in očitno smo ljudje pripravljeni trpeti vse, kar se spomnijo, da opravičijo svojo nesposobnost, predvsem pa neprimerno reagiranje, ki je bilo očitno že v 1. valu Covid-19 v Sloveniji.

Naj vlada razglasi epidemijo, zapre meje z Avstrijo. Naj vlada razfuka kar je še ostalo od gospodarstva s svojimi nepreudarnimi ukrepi in pokaže svoje mišice. Tole ni več podobno ničemur in vsi nasprotovalci nošenja mask in zanikovalci Covid-19 so samo voda na mlin vladi v teh časih.

Žalostni časi so pred nami!

Covid 19 in ukrepi v Italiji v postkoronskem času1

Komentarji so zaprti.