Če se kdo sprašuje kaj je narobe s komunikacijo ljudi, ki se pri nas ukvarjajo z ukrepi za širitev Covid-19, potem tole odlično povzame vse skupaj. Bojana Beovič je namreč izjavila, da so največja žarišča so šole in domovi za starejše in da razmišljajo o zaprtju lokalov po 22. uri.

Ja, pravilno ste prebrali. Ker je največ okužb v DSOjih in šolah, bodo oni zapirali lokale ob 22. uri?! Sicer ne vem za kakšno logiko gre – očitno stanovalci DSOjev ponočujejo v lokalih in diskotekah (prosto po Kacinu) in prav tako je tudi z osnovnošolarji. Očitno so predolgo v lokalih in ker so šole in DSOji največja žarišča bodo poskrbeli, da se virus ne bo širil in bodo zapirali lokale ob 22. uri.

V prvem valu Covid-19 je bila zgodba podobna – največ okuženih in smrti v DSOjih, ki jih niso zaščitili, čeprav je bilo jasno, da so ravno oni najranljivejši. Vlada kljub temu, da so imeli več mesecev časa očitno ni pripravila nobenega načrta kako ravnati ob 2. valu Covid-19 in sedaj imamo to kar imamo.

Že ukrep, da bi šolo začeli 2 tedna kasneje bi naredil veliko več koristi, kot pa škode, ki je sedaj povzročena, ko gredo celi razredi v karanteno, ker je bil en učenec okužen. In vsak dan je več takšnih razredov po Sloveniji.

Ampak ne, rešitev v Sloveniji za boj proti Covid-19 je zapiranje lokalov ob 22. uri! Verjetno je to povezano z Zrćami in psihoaktivnimi drogami, kajne? Še sreča, da niso predlagali ponoven “lockdown” znotraj meja občin in bi tako zabili zadnji žebelj v krsto gospodarstva v Sloveniji in potopili še tista podjetja, ki dihajo na škrge.

Sploh me več ne čudi, da je v Sloveniji vse več skeptikov na temo Covid-19 in mask. Ob takšnem komuniciranju pristojnih za Covid-19 je to nova normalnost.

Dr. Miha Avbersek univ. dipl. mikrobiolog o koronavirusu na Facebooku