Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb

Karantena nič več 14 dni, ampak samo še 10 dni

Na četrtkovi seji je vlada sprejela spremembe okoli karanten. Karantena je do sedaj trajala 14 dni, po novem pa je vlada čas trajanja karantene skrajšala na 10 dni. To velja za karantenske odločb izdane na meji, za potnike, ki prihajajo iz držav iz rdečega seznama, kot za tiste zaradi visoko rizičnega stika.

Priznam, mene je tole presenetilo. Še posebej, ker je vsak dan višje število okuženih v Sloveniji (ker je vsak dan opravljenih tudi več testov) in ker je do sedaj veljalo, da se lahko znaki Covid-19 lahko pojavijo do 14 dni po okužbi. Ampak, ker je strošek države za karantene precej velik, so se očitno odločili, da bodo “gemblali”.

Kako se bo to končalo, bo kaj kmalu jasno, glede na to, da imamo v tem času najvišje število okužb bi pa vseeno pričakoval malce drugačne ukrepe.

Zanimiv je tudi ukrep, da gredo lahko na Hrvaško lastniki nepremičnin in premičnin – in jim, če se vrnejo v 48 urah ni potrebno v karanteno. Ker očitno je Covid-19 tako pameten, da teh ne napade. Če pa bi se šel kopati na Hrvaško, pa bi s tem ogrožal svoje življenje in življenja ostalih in bi posledično moral v karanteno.

Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb