Ali ste vedeli, da so časopisi in revije so v lokalih dovoljeni že od 2. septembra? Niste, kajne? Seveda ne, kajti NIJZ, oz. tudi Jelko Kacin, govorec vlade za koronavirus tega ni skomuniciral z javnostjo, niti z Obrtno-podjetniško in Gospodarsko zbornico Slovenije.

V času 1. vala Covid-19 je vlada z odlokom prepovedala časopise in revije v lokalih, frizerskih salonih, (vstavi poljubno) … Ker časopisi so bili očitno največji problem. To, da vlada ni prepovedala uporabo gotovine je sicer povsem brezpredmetno in nima smisla o tem sploh izgubljati besed.

Ampak danes je prišla v javnost informacija, da so časopisi in revije v lokalih dovoljeni že od 2. septembra. Zgolj odgovorni za to niso sporočili tega javnosti – saj kdo pa bi si želel osveščeno javnost, ko pa imamo družbena omrežja in cel kup ljudi, ki se lahko dičijo z doktorati iz teorij zarot in ki poskušajo s svojim populizmom prepričati javnost, da gre pri vsem skupaj zgolj za zaroto.

Roko na srce – prepoved časopisov v lokalih je bila neumnost. Ampak teh neumnosti je bilo v tem času že toliko, da je nemogoče sploh slediti vsemu temu.

Casopisi

Casopisi

One Response to Časopisi in revije so v lokalih dovoljeni že od 2. septembra / NIJZ pač tega ni imel časa skomunicirati

  1. phoenix-slo pravi:

    Glede na obstojnost korona- in sorodnih virusov na papirju https://www.journalofhospitalinfection.com/article/S0195-6701(20)30046-3/fulltext, tale omejitev niti ni bila tako nerazumska (v primerjavi z nekaterimi drugimi)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.