Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam

Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid-19 v naših bolnicah? Vlada, vas gledam

Zadnje dni je več testiranj za Covid-19 v Sloveniji. Posledično je večje število okuženih in posledično tudi večje število hospitaliziranih. V oči najbolj pade podatek, da je največ okuženih zopet v DSOjih, ki so bili na udaru že tudi v prvem valu Covid-19, ampak očitno so bili ti ljudje tako nepomembno za vlado, da se niso odločili spremeniti protokole in reševati najranljivejše, ampak so jih pustili kot se očitno dogaja tudi sedaj.

Medtem ko Kacin in Beovič žugata in grozita z novimi sankcijami, je število okuženih v Sloveniji vsak dan višje. Seveda gre pri tem za povsem logično posledico povsem napačnega komuniciranja odgovornih za to in shizofrenih informacij, ki so povzročile zgolj nezaupanje državljanov v ukrepe, ki jih sprejema vlada. Že zdavnaj bi se morala posloviti tako Kacin kot Bojana Beovič in namesto njiju bi morali dobiti osebe, ki bi bile zaupanja vredne in ki bi znale komunicirati.

Ampak nazaj k posteljam v naših bolnišnicah. V teh dneh je vse več opozoril, da so imajo bolnice zasedene vse postelje namenjene Covid-19 bolnikom.

Da, prav ste prebrali. Dnevno imamo 40 hospitaliziranih, 6 na intenzivnem oddelku in to predstavlja težavo za naše bolnišnice, ki so na robu zloma – kar sicer poslušamo že dlje časa. Očitno se nekdo ni pripravil na novi val in bo sedaj vse breme in kazen na naši strani – saj to je bilo pričakovano, kajne?

Očitno se vlada požvižga na to, da “ljudje so umirali” in jim ni bilo v interesu pripraviti bolnišnic in osebja za drugi val, jim pa je bilo pomembno, da so v prvem valu dali državo v “lockdown” in tako pokazali kdo je tisti, ki odloča o usodi državljanov. Preletela so nas letala, ker je vlada lastnoročno uničila virus in posledično so se lahko hvalili, da smo prvi premagali virus!

Očitno je resnica malce drugačna. Ali gre za zavajanje bolnic ali pa res nismo pripravljeni na 2. val. Posledično imajo v rokah še več orožja, da nam grozijo z novimi ukrepi in še več možnosti za “fake” komunikacijo, ki povzroča zgolj dodatne težave v njeni interpretaciji.

In seveda na koncu so krivci za to situacijo mediji, ki ne poročajo izobraževalno o Covid-19, kako nositi maske in kako imeti varno razdaljo – mogoče pa bi Bojana Beovič kdaj lahko pogledala kakšno protokolarno srečanje, obisk, ali kaj podobnega, ki ga prikažejo mediji in kjer je jasno vidno, da se nihče od teh ljudi ne poslužuje mask, niti ne drži varnostne razdalje in da seganje v roko marsikateremu tujemu politiku povzroča cel kup preglavic – ampak naši oblastniki se ne dajo.

Ne čudi me, da se to dogaja v Sloveniji. Verjetno bo Počivalšek spet nabavljal ventilatorje, ki bodo stali v kleteh, Tonin bo naročal zaščitno opremo, ki bo pred mejo, ampak ga bodo nategnili, Pivčeva bo vino spreminjala v etanol in Kralj se bo smehljal v kamere in zagotavljal, da vse deluje kot mora in da jih skrbi za starostnike v DSOjih.

To je nova normalnost – ko je za voljo ohranitve položajev dovoljeno vse. Tudi zavajanje in potvarjanje, ki je že del naše realnosti.

Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam
Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam
  1. to predrkavanje mi gre že na en organ. Seveda, da ni prostora, saj se ne zdravi v bolnišnicah samo covid. A smo od marca zgradili kakšno bolnišnico, da jaz tega ne vem?
    Pač se bo spet ukinjalo druge programe kar je slabo. Že nekaj časa je dostop do osebnega zdravnika prava loterija, in vse skupaj traja kak teden, če si prehlajen pa 14-20dni, da se vmes še testiraš..
    V glavnem verjamem, da poleg rednih programov ni dodatnih kapacitet.
    Razlika med marcem je, da danes približno vemo s čim imamo opravka, in da danes ne zapiramo panično države z velikim številom hospitalizacij se bomo pa srečali. Če bi bili blažji ukrepi že Marca.

    ps. pa vsaj maske nosite na protestih

Komentarji so zaprti.