pranje perila pranje perila

Umazano perilo naj se pere doma / mediji, vas gledam

Zadnje dni so mediji polni zgodb o odnosu med Jerco Legan in Milanom Cviklom. Ne morem se postaviti na nobeno stran, kot so se postavili mediji, ki so vsi povzemali isti vir, se mi pa zdi precej neprimerno, da se umazano perilo pere v javnosti in ne doma. Predvsem pa se očitno mediji ne zavedajo, da so otroci kolateralna škoda tega obračunavanja.

Če bi bili mediji vsaj “majčkeno” inteligentni, potem se ne bi ukvarjali s tem primerom. V bistvu bi pustili, da se opere umazano perilo doma. Oz. da o tem odločijo za to primerne institucije, ker verjamem, da je marsikaj narobe – ampak je to stvar javnosti, da izve kaj se je dogajalo in kaj se dogaja? Mediji seveda radi priskočijo na pomoč in se postavijo za razsodnika.

Ker so mediji bili zraven že pri “pranju umazanega perila”, ki se je zgodilo, ko se je Milan Cvikl spoznal Jerco Legan in je ona zamenjala njegovo bivšo ženo, me tudi to sedaj ne preseneča. Očitno nihče ne pomisli, da najbolj trpijo pri vsem tem otroci. Če se že mediji “vpletajo” v odnose, potem naj poskrbijo, da bo zgodba predstavljena z obeh strani in ne zgolj in samo en vidik vsega.

Vsi se spomnimo mariborskega ravnatelja in njegove zgodbe, kajne? Ampak očitno se mediji nikoli ne naučijo, da ni vse “interes” javnosti in da to, da se daje sedaj prostor samo nekomu iz te zgodbe, ki se končuje, ni ok. Super je, da je Jerca spregovorila o tem – nepomembno je, če šele sedaj, ko je vsega konec, ampak verjetno se sedaj zaveda, da se ji je zgodilo enako kot se je Cviklovi prvi ženi. In seveda, če je bila Leganova takrat samska, to ni bil njen problem, ampak njegov. Ampak verjetno ji ni bilo jasno, da nekdo, ki vara, bo varal tudi naprej. Očitno ne pomagajo “šole” in intelekt, da se začneš zavedati, da “volk dlako menja, nravi ne”. Verjetno je upala, da lahko spremeni odraslega človeka in sedaj, ko ji to ni uspelo, pridejo v javnost podrobnosti, ki so njuna stvar.

Verjetno se bo marsikdo ob mojem zapisu vprašal zakaj pišem o tem? Ker očitno se mediji sami po sebi ne zavedajo kaj delajo. Da nekdo objavi nekaj, potem drugi vsi to nekritično in brez razmisleka povzamejo in ne pomislijo, da ne gre samo za ti dve odrasli osebi – ampak gre predvsem za otroke. Pred leti za tiste iz prvega zakona, sedaj iz tega zakona. Da so oni kolateralna škoda očitno mediji in novinarji ne razmišljajo. Gre se jim za klike in gre se jim za to, da bo čim bolj “rumeno”, če ne more biti krvavo.

Če bi mediji malce manj pozornosti namenjali takšnim primerom, bi bil svet precej boljši. Če je šlo za karkoli za kar bi moral Cvikl kazensko odgovarjati, pa imamo za to institucije, ki se ukvarjajo s tem. Sicer pa gre za iskanje pozornosti, ko je šlo vse skupaj v franže.

Stari ljudje so nekoč dejali, da sta za vsak prepir vedno potrebna dva. Da eden pač ni dovolj. In ne, ne postavljam se na nobeno stran, niti nikogar ne zagovarjam, zgolj pozornosti, ki jo nekdo dobi preko medijev je povsem odveč in predvsem nepotrebna!

Komentarji so zaprti.