Politična trupla odločajo o naši usodi / vas gledam poslanci SMC in Desus

Demokracija. Tako čislana in opevana beseda, ki pa je v zadnjem letu in pol dobila povsem drugačen pomen. Ko smo se pred 30 leti odločali o samostojnosti in demokratični Sloveniji, si verjetno nihče ni predstavljal kaj nas čaka čez 30 let. To, da politična trupla iz strank SMC in Desus odločajo o naši usodi je zgolj in samo dokaz, da je šla ta demokracija v rit in smo vse bolj na poti v fašizem.

Počasi si bomo morali naliti čistega vina in odstraniti plašnice z oči. Zavedati se moramo, da je odhod na volišče edina mogoča rešitev situacije v kateri smo. In verjetno se strinjamo, da situacija v kateri smo ni rožnata, niti obetajoča.

Je pa po volji volicev in sledilcev dela in lika Janeza Janše in pripadnikov stranke SdS, ki so na svojo stran pridobili poslance SMC in Desusa, ki sedaj odločajo o naši usodi, čeprav jih bodo že naslednje volitve odplaknile s političnega parketa Slovenije.

Volitve so enkrat na štiri leta. In takrat bi morala biti naša dolžnost iti na volišče in izbrati med tistimi, ki so nam blizu, saj v nasprotnem primeru dobimo to kar imamo sedaj v Sloveniji. Sicer upam, da je bil to zadnji mandat SdSovcev, saj se iz njihovega načina vodenja, predvsem pa iz njihovega načina komunikacije vidi, da se oni požvižgajo na demokracijo, stroko, predvsem pa na ljudi. Njim gre za lastne interese in interese kapitala. In naslednjih 10 let bomo odplačevali to, kar so uspeli v tem času uničiti. In naslednja leta bo treba sanirati vse te zakone, predvsem pa zamenjati vse te ljudi, ki so jih iz revnega kadrovskega bazena postavili na odločilne pozicije – pozicije, ki jim te ljudje niso niti najmanj dorasli.

Pa vendar jim ne bi uspelo, če bi politični stranki kot sta SMC in Desus držala svojo obljubo volivcem pred volitvami in se ne bi odločili za kolaboracijo. In zato imamo sedaj točno takšno situacijo kot si jo zaslužimo, kajne? S prstom lahko pokažemo nase in ko se bomo naslednjič odločali ali gremo na volišče ali ostanemo doma, bomo imeli odgovor na dlani. Ja, samo odhod na volišče lahko karkoli spremeni – predvsem, če se nekega dne ne želimo prebuditi v deželi, kjer je manjšina dosegla, da imamo fašizem in kjer so vsi, ki ne tulijo v rog ablasti njihovi sovražniki s katerimi je potrebno obračunati.

 1. “Njim gre za lastne interese” …. lol tebi pa ne?

  “In naslednjih 10 let bomo odplačevali to, kar so uspeli v tem času uničiti.” ….ker druge države se pa niso zapufale 0 v času korone, daj model malo manj neumnosti, pa bodi bolj objektivn, če se že greš neko persono.

  1. ne bos verjel. jaz sem persona. tudi ti si, ceprav trol persona. torej, kaj si zelel povedati?

   mas obcutek, da jaz vodim drzavo in upravljam z drzavno blagajno? torej, brca v temo …

   v bistvu tudi o tem, kdo se je koliko zapufal nimas pojma, pa pametujes. poskusi ponovno …

Komentarji so zaprti.