pranje perila pranje perila

Perilo se ne pere v javnosti / se res niso še čisto nič naučili

V zadnjih dneh je “v javnost” prišla informacija o “težavah” v odnosu med premierjem in ministrico za notranje zadeve. Očitno se niso ničesar naučili iz preteklosti in namesto, da bi te stvari uredili brez javnosti, so se odločili, da raje perejo perilo v javnosti. Kar je seveda voda na mlin opoziciji, ki bo lahko začela strašiti z razpadom koalicije in novimi volitvami.

O tem, kaj se dogaja na relaciji Bobnar – Golob sem izvedel iz medijev. Drugih informacij nimam. Pa vendar me to, da se to “pere na očeh javnosti” ne navdaja z optimizmom. Če se spomnimo prejšnje ablasti – pri njih so se stvari uredile za zaprtimi vrati in ne na pred širno javnostjo. Tukaj je potrebno Janezu priznati, da je precej dober strateg in da zna svojo vojsko zelo dobro obvladovati.

Novi obrazi v politiki pa očitno ne premorejo svetovalcev, ki bi jim povsem preprosto povedali, da se to ne dela tako, dasiravno je prav, da so volivcem jasne stvari in kaj se dogaja v Sloveniji. Vendar ne vse in za vsako ceno.

Ne bom špekuliral kaj se je zgodilo in zakaj je prišlo do te situacije, raje bom počakal na poročilo, ki ga je zahteval premier. In upam, da bo s tem poročilom tudi pojasnjeno kaj se dogaja in kaj se je dogajalo.

Če si česa ne želim, je to, da bi se koalicija med seboj “pobila” in tako sprostila spet mesto Janezu in njegovim pajdašem. Nisem za to hodil na proteste in nisem za to skoraj dve leti svojega časa in življenja posvetil temu, da sem pisal o vseh neumnostih in neustavnostih prejšnje vlade. Očitno se premier ne zaveda dovolj dobro, da brez protestov ne bi bilo njegove zmage in da so mu ljudje dali mandat, da se bodo stvari uredile in spremenile.

Pa vendar se ne. Po vsem tem času še ni uredil RTV servisa, ni počistil s starimi kadri, ki so zažrti v vse pore naše države, predvsem pa še ni državljanom povrnil zaupanja v državo in politiko. In s takšnimi dejanji mu to slabo kaže.

pranje perila

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja