Deklico Danko ubila dva delavca komunalnega podjetja / se bomo kaj naučili iz tega primera?

Zgodba okoli izginotja 2-letne deklice Danke v Banjskem polju pri Boru v Srbiji se je končala. Deklica je mrtva in krivca za to sta dva delavca komunalnega podjetja, ki naj bi deklico povozila, spravila v prtljažnik in njeno truplo odvrgla na bližnji deponiji. S tem so se končala ugibanja o tem, kdo je odgovoren za izginotje, predvsem pa sta starša, ki sta bila v teh dneh na tnalu javnosti, oprana krivde. Se bomo kaj naučili iz tega primera?

Zgodba okoli deklice Danke je zopet prinesla na površje vse slabo v ljudeh. Medtem ko so ljudje na kraju izginotrja iskali deklico, so se po spletu širile teorije zarote. Ljudje so vehementno kazali s prsom na mater, ki naj bi “prodala” otroka. Našli so se mediji, ki so našli takšne in drugačne indice, da se je to zgodilo. Pojavili so se posnetki z Dunaja, kjer so videli deklico Danko, in ljudje na internetih so tekmovali med seboj, kdo bo našel boljšo “teorijo zarote”. Starša sta bila kriva, čeprav jima še ni nihče dokazal krivde, in “dežurni sodniki” so opravljali svoje poslanstvo.

Ne znam si predstavljati situacije, v kateri sta se znašla starša, še manj pa vsega pogroma, ki sta ga bila deležna v teh dneh. Ljudje so si pač dali duška in iskali krivca, čeprav o primeru niso imeli pojma in je vse skupaj baziralo na podlagi njihovega “mnenja”. To, da sta starša poleg izginotja hčerke morala prenašati še ves ta gnev in bes na družbenih omrežjih, je zopet pokazal, kako pokvarjeni smo ljudje in kako vedno najdemo takoj krivca za vse. Brez pietete in empatije. Zgolj s prstom pokažemo na nekoga, ki je sicer nedolžen, ampak to sploh ni pomembno.

Zanima me, če se bodo ti ljudje opravičili staršema, predvsem pa če so se za trenutek postavili v njuno kožo? Seveda poznam oba odgovora in niti pod razno ne verjamem, da bi bilo lahko drugače.

Kot da se iz različnih primerov v preteklosti še nismo ničesar naučili. In sedaj taisti ljudje, ki so krivili mater, da je prodala otroka, njej izrekajo sožalje. Pfuj in pfej …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja