Verjetno nisem edini, ki se sprašuje zakaj so še vedno obvezne maske v šolah? Glede na to, da v Sloveniji Covid-19 “ne obstaja več” in da se nihče več ne ukvarja s tem, saj je ablast dobila novo “situacijo” – vojno v Ukrajini, ki jo sedaj “rešuje” in se ukvarja zgolj in samo še s tem. Pri tem pa je taista ablast pozabila na sproščanje Covid-19 ukrepov in tako so še vedno obvezne maske v šolah!

Za malce boljše razumevanje tega absurda – otroci morajo v šoli nositi maske, ko zapustijo šolo in gredo skupaj domov so seveda brez mask. Na maškeradi v šoli so bili lahko brez zaščitnih mask in zgolj s svojimi maskami in to ni bila težava, ampak težava pa je, ko so v razredu. In morajo imeti na sebi maske. Ja, tale ablast ne ve več kako nagajati državljanom Slovenije in čas je, da se ji izstavi račun – 24.4.2022 bo dan d za Slovenijo in to ablast!

Ko je ta ablast “tulila” da so ljudje umirali in so morali brez razpisov nabavljati ekstra drago opremo, ker so “reševali življenja” jim je bil seveda Covid-19 pomemben. Sedaj, ko ni več okužb, ko ni več polnih bolnišnic, ko bi morali sproščati ukrepe, pa se očitno nimajo več časa ukvarjati s tem, saj sedaj raje organizirajo “provladne” shode, kjer podoživljajo leto 1991 na katerem bodo očitno jahalo svoj predvolilni program.

Glede na to, da ministrica Kustečeva očitno ne obstaja in se ne ukvarja s šolstvom, me vse bolj skrbi, da je ablast pozabila, da so še vedno obvezne maske v šolah za šolarje. Da se šolarji v nižjih razredih učijo pravilne izgovorjave besed, vendar to počnejo z maskami na obrazu, kar pomeni, da niti ne vedo kako se pravilno odpira usta oz. kako se pri določenih črkah uporabi tudi jezik. In taisti šolarčki v prvih dveh razredih bodo imeli kasneje v življenju težave zaradi tega. Na to resorna ministrica seveda ne misli, saj se nima časa ukvarjati z nepomembnimi stvarmi, kajne?

Tudi to, da strokovna skupina sama ne predlaga odprave mask v šolah je pokazatelj, da se očitno v tej državi vsem je.be za šolarje in njihovo prihodnost. Še posebej sedaj, ko se vsi ukvarjajo z Ukrajino, saj so ugotovili, da nihče več ne verjame v zgodbe o čudežni gospodarski rasti, o uspehih te ablasti in o tem kako uspešno so se borili s Covid-19. Zato je potrebno najti nov problem in vso pozornost posvetiti temu. Glede na to, da smo dve leti vsak dan ure in ure poslušali o Covid-19, me preseneča, da je sedaj temu namenjenih mogoče par minut, pa še to povsem obstransko.