protesti 28 maj 2021 ljubljana 9 protesti 28 maj 2021 ljubljana 9

Trg republike je tam, kjer so ljudje / kako so protestniki nategnili Hojsa in robocope pred parlamentom

Včeraj so v Ljubljani potekali protesti. Več 10.000 glava množica (po moji oceni okoli 40.000) se je zbrala na Prešernovem trgu in potem po ulicah Ljubljane odšla do Trga republike. Ampak ne tistega Trga republike, ki so ga ogradili z ograjami in iz cele Slovenije pripeljali robocope, da bi nad nami zganjali teror. Množica protestnikov je zasedla križišče pred Levom in tako najbolj vrhunsko nategnila Hojsa in robocope pred parlamentom, ki so samevali tam.

Poteza je bila briljantna, saj so se ves čas vrstile informacije, da bodo na protestih provokatorji in da želi policija delati “mir” med protestniki. Ko so že v dopoldanskih urah začeli ograjevati Trg republike in ko so se v Ljubljani valile policijske “marice” z robocopi, ki so postavljali ograje pred vlado in zapirali ceste po Ljubljani – je bil občutek precej slab. Ker v deželi, kjer Hojs in Olaj vodita policijo, to ne more pomeniti nič dobrega.

In kdorkoli se je že spomnil, da protestnike odpelje stran od Trga republike je naredil najboljšo potezo! Sicer se to ni zgodilo prvič in očitno se bo moralo še kdaj ponoviti, saj je bila množica navdušena, ko jo je pred Kopališčem Ilirija pričakalo ozvočenje in glasbeni program.

Ta “ambush” varianta je bila sprejeta z odobravanjem, predvsem pa se je marsikdo v množici zavedal, da bi bili na Trgu republike ujeti v mišolovki in bi lahko policija z nami počela vse kar bi si želela.

“Koncert” pred 40.000 in več glavo množico je bil vrhunski. Kapo dol, ki so se izpostavili in nam po več kot letu dni suše s kulturo pripravili kulturni program in kapo dol tudi za govore. Veliko razočaranj in še več jeze je v ljudeh, ki že 14 mesecev živimo pod represijo posameznikov, ki so si uzurpirali oblast in sploh nimajo večine v parlamentu.

Glede na to, da Janez pošilja protestnike v Venezuelo, je bil ta protest včeraj dodatna sol na njegove rane. Raje si ne predstavljam njegove bolečine, ko ni imel večine v parlamentu, da bi odstavil Zorčiča in ko se je zbralo na ulicah Ljubljane več ljudi, kot se jih bo kdajkoli zbralo za njega, pa čeprav jim bo plačal prevoz in hrano.

Kljub tako veliki množici ni bilo niti enega incidenta, kljub temu, da je bila samo peščica policistov ob nas, kajti pričakovali so, da gremo na Trg republike, kjer jih je bilo “nebroj” in kjer bi pokazali svoje “piškave” zobe.

Včeraj je bil Trg republike tam, kjer smo bili protestniki in ne tam, kjer je Hojs želel, da smo.

protesti 28 maj 2021 ljubljana 9

  1. En velik BRAVO za komentar! Dobro napisano. In ja, res smo jih zajebali. Bomo vedeli, za naslednjič.

  2. Kapo dol za manever izogiba hojs-olajevski mišelovki. Tu se vidi inteligenčna prednost pred policijo. Opazil sem tudi komedijo, ko so šli preganjat folk dol z železniškega mostu, pa je po tem vlak pripeljal (pregnal policiste).

    Glede cifre pa bi rekel, da je 10.000 skrajno liberalna (Margaret Thatcher, …) ocena, če smo fer.

Komentarji so zaprti.