Je vlado strah protestov Je vlado strah protestov

SdSovci grozijo z državljansko vojno in branjenjem svoje domovine v svoji resoluciji

Ko ima vlada SdS najnižjo podporo, potem je čas za spremembo retorike. Za njih je dovoljeno očitno vse in tudi grožnje z državljansko vojno sodijo v to retoriko. In ne, SdSovci ne svarijo pred državljansko vojno, ampak v svoji resoluciji pred kongresom grozijo z njo, saj sicer ne bi zapisali: “Da, branili bomo ustavne temelje slovenske države, branili bomo svojo domovino!”

Toliko neumnosti, kot so jih uspeli zapisati SdSovci v osnutku resolucij, ki so ga poslali občinskim in mestnim odborom je nemogoče prekositi. Zanimivo bi bilo videti psihološki profil osebe, ki stoji za vsem tem pisanjem in iz česar je nedvoumno razvidno, da SdSovci ne želijo demokracije in ne želijo drugih političnih strank, ampak si vse skupaj predstavljajo kot lastno diktaturo, kajti zgolj in samo oni očitno so primerni za Slovence.

Ob branju njihove resolucije se mi je zastavilo vprašanje, ki se mi zadnje čase vse pogosteje zastavlja – ali res nimamo v Sloveniji vzvoda, ki bi onemogočil takšne pozive k “obrambi pravnega reda” in obračunu z vsemi drugače mislečimi? Ali je res demokracija prava izbira za Slovenijo, če imamo eno stranko, ki se požvižga na vse norme in ki vse bolj spominja na eno stranko izpred 2. svetovne vojne … Se zgodovina ponavlja?

Kaj je torej zapisano v resoluciji? Med drugim tudi tole:

 • Za obrambo ustavnih temeljev slovenske države.
 • Nedavni ‘nacipožig’ poslanskih stolov pred parlamentom napoveduje usodno zaostrovanje razmer, kar lahko vodi v obnovitev državljanske vojne!
 • Vendar je pri vsem tem naletavala na ovire, ki so jih predstavljale ali leve politične stranke ali del nevidne politike, ki ji rečemo globoka država.
 • Toda cilj prvorazrednih ni več le eliminacija predsednika Janše in SDS, ampak je nadgrajen. Gre za vzpostavitev nove družbene ureditve, utemeljene na marksizmu-leninizmu-kardeljizmu!
 • Obstaja resna možnost, da pride do strmoglavljenja demokracije in obnovitve totalitarnega režima.
 • Iz zgodovine se lahko marsičesa naučimo, tudi o strahovitih posledicah, ko so se demokrati pustili preglasiti agresivni manjšini.
 • Da, branili bomo ustavne temelje slovenske države, branili bomo svojo domovino!

In tudi tole:

 • SDS je že od vsega začetka promotor demokracije, vladavine prava in visoke ravni varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin.
 • Doživljamo  ulično nasilje, ki jih s podporo levih političnih sil izvajajo ekstremisti, dostikrat povezani s tujimi omrežji in gibanji (Antifa, BLM, Woke-ism ipd).
 • Rdeče zvezde in napisi na transparentih, kot so »volitve prinašajo le iste obraze« in da je »tudi Hitler bil izvoljen«, jasno kažejo, da demokratične volitve zanje sploh niso cilj ali vrednota.
 • Znaten delež odgovornosti pri »ubijanju« demokratične kulture nosijo tudi bivši predsednik države, ki so mu bili izvensodni poboji drugorazredna tema, in je med drugim odlikoval zadnjega šefa tajne politične policije Udbe, in leve vlade, ki so v Stožicah in še kje pod totalitarnimi simboli udrihali po demokraciji in Evropski uniji.
 • In ključno dejstvo v slovenskem primeru je vstop ekstremne politične stranke Levica v Državni zbor leta 2014. Od takrat naprej so se Kongresna resolucija 2021 – osnutekJR 3 demokratične razmere le še poslabševale.
 • Ekstremisti imajo svoje privržence tudi v inštitucijah Evropske unije, zlasti v Komisiji in Parlamentu, kjer spletkarijo proti vladi in premieru ter ga obtožujejo, da krati svobodo medijem.
 • Če smo demokrati še pred leti želeli nadgraditi ustavno ureditev s konceptom druge republike, smo sedaj v položaju, ko moramo najprej ubraniti obstoječi ustavni red.
 • Bila bi prava katastrofa, da se režimi, ki so že na smetišču zgodovine, vračajo v življenje ravno v naši domovini. Grozna je pomisel na to, da bi neka samooklicana elita 162 nasilno odpravila parlamentarno demokracijo, trg, zasebno lastnino, podržavila gospodarstvo, šolstvo, zdravstvo, medije in kulturo ter spet uvedla zadruge, komune, kombinate in t.i. petletne plane razvoja.
 • SDS, najmočnejša politična sila, ki nadaljuje tradicijo Demosa, si bo tudi v prihodnje prizadevala za utrditev parlamentarne demokracije, moderne družbe, ki spoštuje človekovo dostojanstvo. Storili bomo vse, da preprečimo vzpostavitev eko-socialističnega sistema, ki  pomeni v bistvu restavracijo totalitarnega sistema.

Znano kajne? Modus operandi SdSovcev je kazanje s prstom na druge, kljub temu, da vse to kar očitajo drugim (v večini stranki Levica) počnejo ravno sami. SdSovci zadnje letijo rušijo demokracijo, rušijo medije, sodišča, sramotijo Slovenijo na političnem parketu, predvsem pa delijo državljane na njihove in vse ostale – in ja, ti njihovi so sedaj v manjšini, ko nimajo niti dovolj poslancev, da bi bila večina v parlamentu.

In seveda se SdSovci zavzemajo za obnovitev totalitarnega sistema in vsak dan se trudijo, da bi jim to čim prej uspelo. Očitno mokre sanje, ki pa jih zaenkrat še niso uspeli uresničiti, ampak če bodo še tako naprej “lomastili” po demokraciji, potem jim bo kmalu uspelo.

Bilo bi smešno, je pa tragično, da vse kar so napisali v resoluciji je introspekcija Janeza in njegovih želja, ki jih očitno ne more uresničiti in sedaj s prstom kaže na druge, ki naj bi bili krivi za vse. Modus operandi SdSovcev je namreč, da so za vse vedno krivi drugi in da se njim vsak trenutek godijo krivice.

Podpora, ki jo ima ta manjšinska vlada pada iz tedna v teden. In ko je pred leti imel SMC tako nizko podporo, se je Miro Cerar odločil, da konča to agonijo. Janez Janša bo raje začel državljansko vojno in še naprej zastraševal večino!

Je vlado strah protestov

 1. S čim ali kom bodo tole storili ??? Več kot 70% volilnega telesa ne voli Janše !!! Tole so sami psihološki deformiranci !!! Nisem vedel da ima večine teh FDV diplome in tile bodo solili pamet večini ??? No GO ! Naj probajo. Bodo življensko presenečenej doživeli realno-časovno.

Komentarji so zaprti.