Dobili smo nov izgovor glede smrti Katje. Cepljenje z Janssenom je administrativni ukrep. Ne gre za zdravstveni ukrep, ampak za administrativni, pri katerem seveda ni sodelovala stroka, ampak samo minister Janez Poklukar, Alenka Forte, Franc Vindišar, Robert Cugelj in Bogdan Tušar. Tako sta Bojana Beovič in Milan Krek še enkrat “pokrila” ministra Poklukarja in dokazala, da bodo za vse vedno našli izgovor.

Odgovornost je beseda, ki jo trenutna ablast ne priznava. Vedno znova bodo iznašli novo dno dna, predvsem pa bodo našli tisoč in en izgovor za vsako njihovo neumnost in napačno odločitev. Tudi to, da pogoje PCT velja takoj po cepljenju s cepivom Janssen spada v to kategorijo. Namesto, da bi upoštevali stroko, namesto, da bi upoštevali primere dobre prakse in predvsem, da bi upoštevali navodila proizvajalca, so se odločili za “administrativni ukrep”, ki je pripeljal do smrti.

Še en dokaz, da za njih ne veljajo nobena pravila in da se bo vedno našel nekdo, ki bo nekomu pokril hrbet, da se mu ne bo nič zgodilo. Povsem pričakovana zgodba, ampak žalostna in precej “bedna” saj pokaže modus operandi te ablasti in njen način vladanja.

Niti najmanj ne dvomim, da bomo do konca mandata izvedeli še za veliko administrativnih ukrepov, ki ne bodo imeli veze z realnostjo, ampak bo šlo zgolj in samo za samopašništvo ablastnikov, ki si bodo tako po svoje priskrbeli “alibi” za vse rabote in vse povsem napačne odločitve, ki jih je bilo v tem mandatu že neskončno.

Zadnji naj ugasne luč …

Cepljenje