cepljenje cepljenje

Ustavili cepljenje s cepivom Janssen / včeraj je vlada od Madžarov kupila 100.000 enot cepiva Janssen

Posledice cepiva Janssen so bile usodne za 20-letnico, ki se je 16.9. cepila z vektorskim cepivom. Danes je minister Poklukar objavil, da so začasno ustavili cepljenje s cepivom Janssen, vendar je včeraj vlada od madžarske vlade kupila 100.000 enot cepiva Janssen. Ja, to je ta shizofrena Slovenija …

Nalijmo si čistega vina. Cepivo Janssen je omogočalo najhitrejše izpolnjevanje PCT pogojev in posledično se je v tem času odkar veljajo zaostreni PCT pogoji največ ljudi odločilo za cepljenje s tem cepivom, ker je dovolj že en odmerek cepiva.

Glede na to, da gre v tem primeru za 20-letnico me zanima zakaj je sploh prišlo do tega, ko pa so nekatere druge države določile spodnjo mejo za cepljenje s cepivom Janssen na 41 let – konkretno Belgija. V Angliji se mlajši od 40 let in nosečnice smejo cepiti le z mRNK cepivi. V ostalih državah so določili spodnjo mejo pri 55, 50, 40 ali 30 letih, medtem ko je Danska povsem ustavila cepljenje s cepivom Janssen.

V Sloveniji pa je strokovna skupina 23.4. zapisala: Svetovalna skupina priporoča cepljenje s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson za vse starejše od 18 let.

In seveda, ker je sedaj ustavljeno cepljenje s tem cepivom je vlada včeraj od Madžarov kupila 100.000 enot cepiva Janssen, ki bodo očitno ostali v skladišču in jih bodo vrgli stran. Namesto, da bi vzpodbujali uporabo drugih cepiv, so naredili to, da so se ljudje želeli cepiti samo enkrat s cepivom Janssen.

cepljenje
cepljenje