Ivan Simič, direktor Fursa na zaslišanju prizna, da se požvižga na davčno tajnost, saj vsako leto pelje najboljšega dohodninskega plačnika na kosilo

Ivan Simič, direktor Fursa je danes na zaslišanju pred parlamentarno komisije o domnevni odgovornosti za finančno neustrezne ukrepe in sum neupravičenega omejevanja pravic pri izvajanju ukrepov, povedal, da vsako leto pelje najboljšega dohodninskega plačnika na kosilo! Da, prav ste prebrali. Očitno ima Ivan Simič dostop do vseh teh podatkov, čeprav so davčna tajnost.

To, kar je danes Ivan Simič pred preiskovalno komisijo povedal je zgolj modus operandi te ablasti, ki ji Ivan Simič pripada. Za njih ne veljajo pravila, za njih ne veljajo zakoni. Oni so nad vsem tem. In to, da Ivan Simič ve kdo je najboljši dohodninski plačnik in ga pelje na kosilo meji na norost.

Ali lahko zaupate takšnemu človeku, ki očitno brska po davčnih tajnostih in jih izkorišča, da pelje te ljudi potem na kosilo? Gre za fizične osebe in vpogled v te evidence ni nekaj, kar bi si lahko privoščil direktor Fursa. Ampak očitno si in verjetno si privošči vpogled tudi v vse ostale podatke … To, da direktor vpogleda v te podatke in potem zavezanca povabi na kosilo – to je kriminal!

15. člen (davčna tajnost)
(1) Davčni organ mora kot zaupne varovati podatke, ki jih zavezanec za davek v davčnem postopku posreduje davčnemu organu, ter druge podatke v zvezi z davčno obveznostjo zavezancev za davek, s katerimi razpolaga davčni organ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja