franc kangler lubenice franc kangler lubenice

Zakaj Franc Kangler ni minister za kmetijstvo, če je pridelal na 3,5 hektarjih ogromno premoženje

Včeraj sem bežno ulovil oddajo Tarča, kjer je bil “gost” Franc Kangler. Trenutno je državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve, precej bolj pa se ga spomnimo kot župana Mestne občine Maribor. Ob njegovih izjavah se mi je zastavilo precej preprosto vprašanje – zakaj Franc Kangler ni minister za kmetijstvo, če je pridelal na 3 hektarih ogromno premoženje? Slovenija bi bila lahko unikum v svetu, ker bi dokazali, da so lubenice odličen posel.

Včerajšnja Tarča je bila “burka”. Še en dokaz kako sedanja ablast lomasti povsod in kako so oni tisti, ki zastavljajo v oddajah vprašanja in govorijo povprek in se niti ne trudijo več skrivati tega. To, da so nekulturni je jasno že dolgo časa. To, da za njih ne veljajo pravila in zakoni, je tudi jasno že dolgo, pa vendar to ni ta Slovenija v kateri živimo ostali državljani. To je Slovenija desnosučnih “politikov” in njihovih pripadnikov.

Ne bom se obregnil ob dela sodišč in izločanje “prisluhov”, ki gredo zelo na rok Kanglerju. Obregnil se bom ob to, kar je povedal Franc Kangler v oddaji glede njegovega “nepojasnjenega” premoženja, ko je to pojasnjeval s pridelavo 100 ton lubenic na 3,5 hektarjih zemlje. Ne gre za majhen znesek, ampak za 250.000 evrov.

No, v oddaji smo izvedeli, da je vzgajal tudi divje prašiče, da je izdeloval bakrene žlebove, prodajal bale sena (wtf), itd … Toliko nebuloz nisem slišal že dolgo v kakšnem stavku. Verjetno je vzgajal lubenice na isti zemlji kot je gojil divje prašiče in kjer je imel travnik, da je lahko prodajal bale sena, kajne?

Seveda se mi ob vsem tem zastavlja še eno preprosto vprašanje – je plačal davek od prodaje vsega tega, ali je vse to delal na črno? Če je, potem ni panike. Potem je jasno, da je “enfant terrible” in da ga je škoda za to mesto, ki ga zaseda kot državni sekretar.

Franc Kangler bi moral biti minister za kmetijstvo. Oz. še boljše – on bi moral svetovati vsem državam kako lahko njihovi kmeti zelo hitro in na zelo preprost način “obogatijo”.

Aja, pa še eno vprašanje se mi zastavlja. Če je delo na kmetiji tako dobro in donosno – zakaj hudiča bi si kdo želel v politiko, kjer so plače mizerne in kjer ni časa za takšne dejavnosti, ki prinašajo četrt milijona evrov. Smešno, kajne?