Janez je pred dnevi tvitnil, da bo Slovenija v Kijev poslala oboroženo vojaško diplomatsko misijo. Ne v mojem imenu! Zakaj? Ker gre zopet za solo akcijo militantneža, ki ni usklajena niti z NATOm niti z EU! Očitno smo prišli tako daleč, da Janez več ne loči med diplomacijo in vojsko!

To, kar se gre zadnje čase Janez Janša ni več normalno. Njegove akcije so neusklajene z EU in NATOm in so zgolj in samo posledica tega, da se bližajo volitve in da je sentiment Ukrajine izredno močan in lahko na tem valu pelje predvolilne akcije. To, da se samopašniško odloča za takšne akcije je zgolj dokaz, da zavestno ogroža varnost Slovenije in Slovencev.

Še več. O tem ni Janez obvestil niti državnega zbora, ki je pristojen za usmeritve zunanje politike. Očitno je Janez zelo resno vzel besede Ludvika XIV, ki je izrekel: l’etat, c’est moi – država, to sem jaz.

Glede na to, da Janezu slabo kaže na volitvah, da so gospodarske razmere v Sloveniji ušle nadzoru, da je Covid-19 zopet na pohodu je seveda jasno, da mu samo še Ukrajina lahko pomaga pri pridobitvi kakšnega volivca. Posledično je seveda jasno, da bo s svojimi dejanji poskušal prikazati “svojo veličino” in s solo akcijami z Ukrajino odvračati pozornost od neuspehov in zafuranih dveh let njegove ablasti.

Ker vsak dan padajo primeri na sodiščih, ki so bili proti protestnikom in se kaže, da sta bili dve leti njegovega strahovladja popoln polom, potrebuje Ukrajino. V bistvu bi potreboval vojno v Sloveniji. In očitno se trudi, da bi ga kdo opazil in je pripravljen za to tvegati tudi varnost Slovenije in državljanov.

Zanimivo je, da domoljupci v teh časih ne pripravljajo protestov proti “migrantom” – kot smo bili navajeni v preteklosti, ko se je začel begunski val. Očitno je za to, kako te tretirajo v neki državi pomembno katere vere in barve si. In da ne bo pomote. Zame je vsak človek človek in tega bi se morali zavedati vsi.

Stranka SdS in njihovi billboardi 2