V današnjem Delu je prilepljena kartica z napisom Audi A8 in IP naslovom 89.212.8.196. Ker sem radovedno bitje, ki me takšne stvari zanimajo, sem takoj odtipkal ta IP v brskalnik.
In naletel na flash predstavitev Audija A8, ki je bila narejena za tuj trg, saj ima A8 nemške tablice :(
Prav tako se pozna, da je bil dodatno narejen govor Frenka Tavčarja, direktorja programa Audi v Sloveniji, saj se sliši prasketanje zvoka in definitivno ne sodi v takšno predstavitev. Edino, če je to dodaten efekt, ki ga jaz samo ne razumem.
Agencija pan, ki je naredila ta flash, vsaj tako piše , bi se vseeno lahko malce bolj potrudila za naše kupce, v katerih kategorijo pa jaz ne sodim!
Še ena stvar je zanimiva. Ali so zato, ker so zapisali IP naslov 89.212.8.196, namesto naslova audia8.si, pridobili kaj več firbcev, ki so pričakovali, da so dobili za nagrado Audi A8 in da je IP naslov v njihovem izvodu unikaten?
Sicer se mi koncept tega projekta zdi zanimiv, vendar namen definitivno ni dosežen, ker se na to spletno stran ne bom več vrnil. In to iz preprostega razloga, ker mi ne ponuja ničesar več, ampak samo osnovno. Stranke smo pač postale razvajene in bolj zahtevne!

11 Responses to Audi A8 – 89.212.8.196 oz. audia8.si

 1. Davorin says:

  Ja, tole je le microsite, pa še precej brezvezen, poleg introta in nagovora nima nič, kar bi morebitne kupce Audija prepričalo, da stran še obiščejo (ceniki, tehnične specifikacije, primerjave, …).

  Prednost je v uporabnih straneh, in ne v tehniki.

 2. Anže says:

  Se pa na relativno dobro branem blogu govori o tem…

  Namen dosežen.

 3. AlesPU says:

  he he če nimaš dovolj denarja, da si ga kupiš, potem je Audiju prav vseeno če še kdaj prideš gor na 89.212.8.196…..

 4. Deja says:

  Poglej pametnjakovič had, kaj so dosegli… http://www.najdi.si/search.jsp?q=89.212.8.196′ defer=’defer O tem se govori, na forumih in blogih.. je cilj dosežen ?

 5. had says:

  @deja: preden se osmesis, mi povej, kaj so razlicni digg, e-zabava, papparazo, drugi svet, blogorola, sloblogi?
  da se ne bos trudila.. vse to so agregati, ki so pobrali tole zgornjo novico in jo objavili.. s to razliko, da je preko 10000 ljudi odtipkalo ip 89.212.8.196 direktno v iskalnike in prislo do tega bloga in tega zapisa..
  in naleteli so na precej negativno kritiko, kajne?
  je to pozitivna stvar za ustvarjalca akcije? je to pozitivna stvar za oglasevalca, ki ni dal tako malo denarja? kaksen je bil namen akcije? prodati avto?

  ne.. spreminja se namrec ta relacija, o kateri pa oglasevalci vedo precej malo, kar je zelo ocitno..

 6. Davorin says:

  10.000 … potem se oglaševanje spletnih naslovov v tiskanih medijih navsezadnje le splača … no, v Audijevem primeru ne, če si jim hijackal IP – za kar pa so si sami krivi ;)

  Tile slovenski agregati mi gredo pa pošteno na živce, več jih je kot spolnih bolezni, da bi pa od kakšnega imeli kakšno korist (da bi ga kdo zares uporabljal), to pa ne …

 7. had says:

  @davorin: vsaj pri najdi.si so zakupili 89.212.8.196 :) kar je pohvalno.. in ce pogledas http://www.najdi.si/search.jsp?q=89.212.8.196′ defer=’defer

  potem ti je jasno, zakaj pizdim nad te agregate, ki kradejo vsebino!

 8. Davorin says:

  To je dobro, še Najdi je zaslužil vmes ;)

  Ja, sej pravim … če bi imeli od njih kakšno korist (da bi imeli velik page oz Alexa rank, da bi vsaj imeli obisk, ampak še to ne), blh, jajc, za bruhat v loku!

 9. anze.tomac says:

  kva ste smešni :)

  itak je A8 namenjen folku k ma že vsega dost. briga njega kaka je reklama, kaka je internetna stran. njemu je vazn, da ce ma direktor sosednje firme novga A8, da ga mora met se on.

  men se zdi huda fora. vsi ste/so/smo kliknl. cilj vsekakor dosezen.

 10. vedran says:

  kva ste smeš

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.