Batman – The Dark Knight, oz, kot so ga poimenovali v drugih držvah –

Batman – El caballero de la noche, Bianfu xia – Heiye zhi shen, Batman – O Cavaleiro das Trevas, Batman 2 – El caballero de la noche, Batman Begins 2, Caballero oscuro, Cavaleiro das Trevas, Cavaliere oscuro, Dâku naito, Mračni vitez, Mroczny rycerz, Skoteinos ippotis, Temný rytír, The Dark Knight, The Dark Knight: Le Chevalier noir, Vitez tame, Yön ritari (vir)

je film presežkov.

Vsaj po ocenah na IMDB-ju in pa prihodkih, ki jih prinaša.
Na IMDB-jevi TOP lestvici je film Batman – The Dark Knight prvi, kljub temu, da je bil prvič predvajan 14. julija. Ima povprečno oceno 9.3, za katero je glasovalo 190,024 volivcev.
Na lestvici je pred legendarnimi filmi kot so: Pulp Fiction, Godfather, Psycho, Fight Club..


Prav tako je film odličen money maker, saj je v obdobju, ko ga predvajajo, bilo prodano že za $342,684,300 kart za kino! S tem se po malce več kot dveh tednih predvajanja, uvršča na 13. mesto v ZDA. Zaenkrat je še vedno na prvem mestu Titanic, s številko $600,779,824! V svetovnem merilu je trenutno na 66. mestu$468,984,300, na prvem mestu pa je Titanic$1,835,300,000.

Ker si filma še nisem ogledal, ne bom sodil o njegovi kvaliteti. Mogoče vpliva na obisk tudi dejstvo, da je Heath Ledger, ki igra Jokerja, overdoznil januarja. In si ga njegovi oboževalci želijo videti še v zadnji vlogi!

p.s.: a je že kdo gledal ta film? A je tako dober, kot bi po zgornjih številkah moral biti, ali pa je vse le del dobre komerciale?!?

7 Responses to Batman – The Dark Knight

 1. JM pravi:

  Ni za 9.3, je pa za vidit.

 2. Cyb3r pravi:

  Bateman? Typo?

 3. had pravi:

  @cyb3r: loool :) hvala za tole.. patrick bateman je glavna vloga christiana balea iz american psycho filma.. in potem naredim kapitalno napako!

  :)

  popravljeno.. hvala!

 4. Matevž pravi:

  Film je res dober. Pa Heath Ledger je res dober. Eden boljših “bad guyev” ever. Ob bok gre Lectorju in ostali kompaniji. Boljši tudi od Jackovega Jokerja. Njegova smrt nima veliko pri uspehu filma. Priporočam ti ogled filma.

 5. Abaddon pravi:

  Prvi je boljši. Če pričakuješ presežke, boš razočaran. Tudi približ se ne nekaterim filmom, ki jih je prehitel. #1 definitivno ni. 7, nič več, raje manj.

 6. Bujes pravi:

  Film je v redu, čeprov je Godfather in še nekateri drugi bolši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.