Simobil je pred dnevi na MobileCampu “vrgel kost” in obljubil, da bo naredil nagradni natečaj za razvoj aplikacij Android v Sloveniji z nagradnim skladom 20.000 eurov. In pri Simobilu so držali obljubo – www.simobil.si/android

“Si.mobil bo inovativno, uporabno, zabavno, funkcionalno in lokalno relevantno aplikacijo nagradil. Če pripravljate pravi preboj na področju mobilnih aplikacij, naredimo to prvi in skupaj. Prijavite se na natečaj, ki poteka od 31.3.2010 do vključno 14.5.2010.

Si.mobil je za zmagovalce razpisa namenil nagradni sklad v višini 20.000, pri čemer bo razvijalec zmagovalne aplikacije prejel 10.000 EUR, razvijalec druge najboljše aplikacije 5.000 EUR, razvijalec tretje najboljše aplikacije pa 3.000 EUR. Razvijalci aplikacij, uvrščeni od 4. do 10. mesta, bodo prejeli mobilne telefone Samsung i5700 Galaxy Spica s platformo Android. “

simobil


Strokovna žirija bo do 28.5.2010 objavila nagrajence prvega slovenskega natečaja za razvoj aplikacij na android platformi.

Kriteriji ocenjevanja:

 • lokalna relevantnost (aplikacija je zanimiva za uporabnike v lokalnem okolju Slovenije),
 • izvirnost (aplikacija predstavlja novost na trgu),
 • učinkovita izraba “Android platforme” (uporaba čim več zmogljivosti mobilnega telefona kot so gps, kamera, lokacijske storitve, samodejni senzor orientacije…),
 • videz aplikacije (kreativen in sodoben videz),
 • uporabnost (aplikacija prinaša za uporabnike visoko uporabno vrednost),
 • široka potrošnja (aplikacija namenjena čim širši množici uporabnikov, ne le ozki ciljni skupini),
 • možnost za nadgradnjo aplikacije.

4 Responses to Simobil izziva ideje – za razvoj aplikacij Android v Sloveniji nagradni sklad 20.000 eurov

 1. andraz pravi:

  Lepa gesta.

  ce ma kdo cas, pa naj tole pokomentira iz njihovega TOS-a:
  12. Prijavitelji organizatorju brezplačno podeljuje prostorsko neomejeno, neizključno, časovno neomejeno (tako v času trajanja nagradnega natečaja in po njegovem zaključku) in prenosljivo pravico uporabe prijavljene aplikacije. Uporaba med drugim (vendar ne izključno) vsebuje pravico do reproduciranja (z nalaganjem, prikazovanjem, izvajanjem, prenešanjem in shranjevanjem), prilagoditve, prireditve ali drugačne predelave, distribucije oz. drugačnega prenosa na tretjo osebo (odplačno in/ali neodplačno), javne objave, dajanja na voljo javnosti, javnega predvajanja, javnega prikazovanja, vse z namenom, da organizator (Si.mobil) oz. tretji (kot npr. proizvajalec telefonskih aparatov) aplikacije naloži na »Android« telefonske aparate iz ponudbe Si.mobila, jih vključi v aplikacijo »Si.mobil priporoča« (v kolikor se Si.mobil za to odloči), uporabi v marketinške oz. promocijske namene in/ali kakorkoli drugače uporabi z namenom koriščenja in ponujanja aplikacije na trgu – brezplačno in/ali odplačno (vse v skladu s poslovno odločitvijo Si.mobila). Navedene pravice se nanašajo na tisto verzijo aplikacije, ki jo je prijavitelj prijavil za sodelovanje v nagradnem natečaju ter tudi vse morebitne kasnejše nadgradnje in/ali nove verzije in/ali kakršnekoli druge spremembe aplikacije (nastale v obdobju enega leta po zaključki natečaja). Obseg oz. način uporabe posamezne aplikacije je v izključni presoji organizatorja, ki prosto izbira ali bo aplikacijo uporabil ali ne.
  Prijavitelj se izrecno odpoveduje kakršnimkoli finančnim in/ali drugim zahtevkom do organizatorja (Si.mobila) in/ali kogarkoli tretjega iz naslova uporabe aplikacije prijavljene v nagradnem natečaju s strani organizatorja (vključujoč z vsemi nadgradnjami, novimi verzijami, spremembami) in ne glede na to ali je uporaba aplikacije uporabnikom in/ali tretjim s strani organizatorja (Si.mobila) omogočena odplačno ali neodplačno.

 2. MihaJ pravi:

  Sedaj bi Had lahko preoblikoval svoj zapis. Zame je to namreč izigravanje. Si potem SiMobil prilasti vse aplikacije, ne le tiste do 10. mesta?

 3. Sanja Križan, Si.mobil pravi:

  Vse prijavljene aplikacije ostanejo v lasti razvijalca. Si.mobil le spodbuja njihov razvoj in pomaga pri promociji aplikacije. Za najboljše aplikacije smo pripravili nagradni sklad, kar pa še ne pomeni, da mogoče tudi katerim od ostalih ne bomo pomagali do preboja na trg. V obdobju enega leta bomo zato tudi skrbno spremljali in spodbujali uporabo teh aplikacij.
  Celoten projekt je z dobrim namenom usmerjen v promocijo aplikacij, razvijalcev, zato je skrb glede prilaščanja odveč.

 4. Marin pravi:

  Spodbuja razvoj in promocijo česa? Stvari, ki je ne moreš zaračunati?
  “Prijavitelj se izrecno odpoveduje kakršnimkoli finančnim in/ali drugim zahtevkom do organizatorja (Si.mobila) in/ali kogarkoli tretjega iz naslova uporabe aplikacije prijavljene v nagradnem natečaju s strani organizatorja (vključujoč z vsemi nadgradnjami, novimi verzijami, spremembami) in ne glede na to ali je uporaba aplikacije uporabnikom in/ali tretjim s strani organizatorja (Si.mobila) omogočena odplačno ali neodplačno.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.