Dva tedna pred novim letom smo se v družbi pogovarjali o kuharskih receptih na spletu in jaz sem trdil, da se bo v roku meseca ali dveh pojavilo več spletnih strani s to tematiko v okviru medijskih hiš v Sloveniji.

Zakaj? Ker je tržna niša velika, ker ljudje dejansko iščejo recepte na spletu in posledično je veliko klikov na te vsebine in zato, ker se da precej dobro, če si večja medijska hiša, prodajati oglasni prostor na straneh s hrano in recepti. In še ena posebnost, ali prednost kuharskih receptov je – kuharski recepti so “povsod na spletu” in poznam lastnika spletnega mesta s kuharskimi recepti http://www.mojirecepti.com/, ki tedensko najde recepte in fotografije iz svojega portala na nekaterih drugih, ki pač verjamejo, da je vse kar je na spletu last vseh. Ampak dovolj o tem.

Prejšnji teden sem opazil da Zurnal24 ponuja kuharske recepte na spletnem naslovu http://jazkuham.si/. Jaz sem sicer stavil na 24ur, ali Dnevnik, vendar sem se očitno zmotil, ali pa to še prihaja tudi na njihova spletna mesta.


Sicer bom poskusil biti prijazen, vendar spletno mesto jazkuham.si je precej podobno spletnim projektov iz prejšnjega stoletja – sliši se prav zanimiva besedna zveza, oz. kot da bi bilo narejeno nekje okoli leta 2007, ko je bil trend takšen. Kuhanje, oz. spletno mesto za kuharske recepte mora biti seksi, mora biti takšno da te navda z občutkom navdiha in ne sme biti medlo.

Če primerjam to spletno mesto s podobnimi v tujini, je med njimi svetlobna leta razdalje. Ali je dobra stvar jazkuham.si to, da imajo objavljene zvezdniške diete in razlage zvezdnikov o njihovi prehrani še ugibam. To, da imajo recepte animirane pa definitivno ni seksi, niti privlačno! Mogoče pa bodo te kritike dosegle urednike portala in bo premislil o prvem “redizajnu”, oz. spremembah takoj ob štartu spletnega mesta.

Kdo bo naslednji, ki bo ponujal kuharske recepte? Jaz stavim na 24ur!

19 Responses to Žurnal24 kuharski recepti – jazkuham.si

 1. abcd pravi:

  24ur bo pojačal seksualno komponento, hrano pa objavljal le v povezavi s seksom ali hujšanjem v povezavi s seksom… :)

 2. abcd pravi:

  Pogledal jaz kuham. Čisto spodobno nemoteče spletno mesto s poudarkom na receptu je. Verjetno se vidi ok tudi na tablici, da jo lahko umažeš med kuhanjem. Manjka samo še video za “zajebane” postopke.

  Ime pa tudi ni tako zgrešeno, če ga izgovori moški. Od “Kuhanje za moške”, ki je bila v decembru huda prodajna uspešnica med knjigami za odrasle, bi rekel, da je url kar zadet. Sploh, ko žena pokliče moža domov in mu reče “danes bom pozna, končujemo projekt..ti, ki visiš cele dneve v bajti, ti brezposlena ljubezen mojega življenja… skuhaj za večerjo XY, recept in postopek dobiš na jazkuham.si, s tem da nocoj ti kuhaš, ne jaz!”

  Štima? :)

 3. bbb pravi:

  v čem so pa mojirecepti.com bolj trendi?
  Še prebrskat ne morm samo po receptih za testenine recimo,..
  Čakam še vedno na junaka, ki bo naredil stran na kateri boš vnesel kaj imaš v hladilniku, kot rezultat dobil recepte za izvedbo :)

 4. had pravi:

  @bbb: nisem postavljal mojirecepti za ogledalo :) se dalec od tega.. ampak za njegove tezave in tegobe vem in poznam..

  @abcd: mene moti da ni “seksi”.. kuhanje mora biti seksi.. ne sme biti samo en opravek, ampak mora biti dejansko estetsko dovrsena stvar..

  klinc, mogoce pa samo jaz kompliciram brez veze :)

 5. bbb pravi:

  vini: testenine bi moral izpostavit in jih ne dat v isti koš kot cmoke, kruh ipd. Na misel mi ni prišlo, da moram kliknit na žita in potem podkategorijo testenine :)
  Moti me tud klik na slikco poveča slikco – vedno se zmotim, ko klikam po receptih :))

 6. mmm pravi:

  “Čakam še vedno na junaka, ki bo naredil stran na kateri boš vnesel kaj imaš v hladilniku, kot rezultat dobil recepte za izvedbo :)”

  @bbb: Saj imaš na jazkuham aplikacijo hladilnik, ki ti na vnešene sestavine ponudi recept

 7. bbb pravi:

  mmm: to je le grob približek tega.
  če imam v hladilniku paradižnik in ananas, pač ne morem skuhat njokov z raco v sladkokisli omaki, kot mi ponudi sistem :)
  Po drugi strani so nepotrebne osnovne dobrine, kot npr. sol,kamena sol, sladkor,začimbe, celo voda :P v takem iskalniku..

 8. had pravi:

  @bbb: tole je bilo pa enkrat prezentirano v kiberpipi – vsaj dve leti nazaj.. ideja je bila obetavna, ampak “zajebana” kot pes.. ker je treba upostevati cel kup stvari..

  no, sedaj smo dve leti kasneje in mogoce komu res uspe to narediti..

 9. Ziga pravi:

  Oglase so pa na strani sadili, kot rožice. Pokrili vse tri velike formate, malo odbijajoče je tole.

 10. smoger pravi:

  Bodimo pošteni…
  – teh receptov je P-R-E-V-E-Č
  – to da ti računalnik pove, glede na to katere sestavine imaš v hladilniku, kuhinji,… kaj boš kuhal, UBIJA KREATIVNOST.

  Prisegam na preverjene recepte žlahte, prijateljev in nekaj zelo redkih (žal zaenkrat) neslovenskih avtorjev. Knjigo ‘Kuhanje za moške’ še nisem dobil v roke.

 11. Sandi pravi:

  Tudi mene presenecajo te strani za recepte. Kulinarika.net ima skoraj pol milijon unique visitors po mopu. Ali je to res taksen hit?

 12. Marko pravi:

  Meni pa gre trenutno na jetra njihov oglasni banner za prvoizbiro, ki lebdi nad stranjo in se pomika navzdol, ko greš po strani…

 13. Kuhar pravi:

  @bbb, iskanje receptov glede na sestavine na zalogi imaš že od samega začetka na kajnajskuham:

 14. bbb pravi:

  Kuhar: tudi ta sistem je zanič, pravi da iz peresnikov, čebule, paradižnikove mezge, paprike in tune ne morem nič skuhat :)
  Morda sem pozabil izbrat še vodo in sol :)

 15. Kuhar pravi:

  V bazi ni recepta, ki bi ustrezal tvojim sestavinam. Baza se širi in boš kmalu tudi ti lahko kaj skuhal :P
  Voda, sol, moka itd. so sestavine, ki se jih smatra kot “vedno doma”, zato jih sploh ni možno vnesti v iskalnik, jih nisi pozabil :)

 16. Andrej Volčanšek pravi:

  kar se tiče algoritma za izceditev najboljših receptov glede $hladilnik=array($prehrambne_sestavine) je pomojem mal preveč intuziazma, precej tipičen over-statment tega kaj je na spletu možno. Designersko pa ne vem točno, meni se zdi bolj seksi od bivšega novega žurnala in približno tako seksi kot novi žurnal, dasiravno niti ni res, da bi neka kuhinjska spletovina morala koprneti po mladem mesu in zapeljivem obilju!

  or something

 17. Alojzi Jermančič pravi:

  Trenutno nimam komentarja..Zanima me pa regratov med,vse sem razumel,o pripravi,ne vem pa,koliko cvetov je potrebno za Za to količino vode,od 3 litra.Za odgovor se v naprej zahvaljujem. Mali komentar,za regrat, na sploh.Jaz koristim regrat,kod zdravilo že dolga leta,pa mi ni žal zelo je koristen. Lepo pozdravljeni.A j
  PS Takoj grem nabirat cvetove.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.