Mesarski most v Ljubljani je postal most ljubezni, oz. most zaljubljencev, ki puščajo ključavnice s sporočili na njem. In vse skupaj izgleda zelo simpatično. Tudi mestna občina Ljubljana je obljubila (vir) da ključavnice ostanejo na mostu in s tem dajo mostu svoj poseben čar!

Prvič sem videl takšno stvar pred približno 15 leti v Veroni in stvar mi je bila precej čudno zanimiva. Namreč prvič sem videl takšno zadevo in ključavnic je bilo zelo zelo veliko več.

Klik na fotografijo za celotno galerijo – Mesarski most
mesarski most


7 Responses to Mesarski most – ključavnice ljubezni – most ljubezni

 1. To je super zadeva in upam, da jo obdržijo, ker lahko postane turistični magnet. Tudi koren besede Ljubljana (ljub-) se lahko uporabi za kako promocijo v tej smeri, četudi ta -ljub nima pomenske povezave z besedo ljubezen.

  Sem pa prvič videl te ključavnice lani v Seulu na mestnem hribu Namsan. Če koga zanima, kako to izgleda, ko je ključavnic tisočkrat več, lahko prebere moj post tukaj

 2. podplat says:

  Jaz pa sem skušal v našem borovem goszdičku (Nova Gorica) spraviti idejo drevo dudic. Ker vemo kako težko se je ločiti od dudice in je najbolj enostavno da jo dete podari (naši so jo dali psu) nekomu, četudi je to drevo.

 3. had says:

  @podplat: ideja je odlicna!

  to bi lahko imelo vsako mesto! :)

 4. podplat says:

  bi lahko naredili akcijo po vseh mestih
  kako tablico poleg drevesa mogoce se nekaj za imena “darovalcev)
  bi bilo prav imenitno za pogledat

 5. Žogca says:

  Jaz nujno moram pogledati ključavnice vsakokrat, ko sem v stari Ljubljani. Sva ravno v soboto spet šnofala okoli ključavnic in vedno jih tudi pofotkam. Tvoje fotke so zelo lepe.

 6. diijaski says:

  Tak prostor za ključavnice imamo tudi na peš mostu v Mariboru :) Zanimivo je videt nekaj takega…

 7. Namaad says:

  jest sm pa to prvič vidu u Parizu. Ampak drgač je pa to res lepa ideja…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.