Natan Nikolič, naš odličen oblikovalec, ki trenutno študira v Londonu, je s kolegoma Miho Hribarjem in Matjažem Korošcem, že pred časom naredil odlično temo za WordPress – Editorial, za katero je zapisal Editorial is the ultimate WordPress theme designed specially for digital magazines. Taista tema je bila nominirana za Awwwards in prav tako za CSS Nominees 2011.

Kaj omogoča ta tema, s katero imam opravka na enem novem, zanimivem projektu. Zelo veliko – saj je HTML5 pripravljena, prav tako pa je že od vsega začetka fokus na uporabniški izkušnji, ki je posebej zanimiva pri fotografijah in pa pri različnih položajih mobilnih naprav, za katere je prilagojena. Sami si lahko več preberete o temi na naslovu – http://editorialtemplate.com/, oz. jo lahko preizkusite na svojih mobilnih napravah na demo naslovu http://demo.editorialtemplate.com/. Sicer tudi navadni blogi, kot je recimo moj, bi precej dobro izgledali s to temo, vendar kot je bilo že omenjeno je to temo veliko boljše izkoristiti za kakšen večji projekt, z veliko dnevne vsebine.

Všeč mi je, da ta WordPress tema ni zastonj, saj le tako omogoča ekskluzivnost, sicer bi bila poplava spletnih mest, z enako podobo! Natan in ekipa – rispekt za tole!