Unboxing – Apple iPad mini

V bistvu ne gre za unboxing – ker sem iPad Mini dobil iz Hong Konga in je bil zaradi lažjega “transporta” skozi carino že brez škatle. iPad mini je nekakšna dvoživka, ki zaseda svoj prostor v iHabitatu med iPadom in iPhonetom. Ali je uporaben glede na to, da ima 7,9 inčni zaslon? Je, vendar se ga je treba navaditi, namreč meni osebno ne gre najboljše od rok tipkanje po njemu – preveliki prsti in premajhna tipkovnica.

Je pa uporaben, ker ga dejansko spravim v žep od kavbojk – tistih, ki imajo žepe nižje od riti! Predvsem pa je to naprava, ki bo našla prostor v torbicah žensk in tistih, ki veliko potujejo. Namreč dela odlične fotografije, avtonomija baterije je presenetljiva in nanj se da naložiti aplikacije iz App Storea (kakopačne), ki omogočajo precej lažje odkrivanje novih dežel, kratkočasenje in vse ostale stvari, ki jih potrebuje vsak, ki gre na pot.

Če imam možnost izbirati med iPad mini, iPad in iPhone – potem se odločim za slednjega – namreč z njim lahko tudi govorim, omogoča pa mi vse, kar omogočata prva dva. Razen, da nima tako velikega zaslona – ampak tudi z iPhonetom se da marsikaj početi!

Tehnični podatki iPad mini:

 • 7,9 inčni zaslon
 • avtonomija baterije več kot 10 ur (dejansko!)
 • Dual-core A5 procesor
 • 5MP fotografije (ƒ/2.4)
 • 1080p HD video s stabilizacijo
 • lightning konektor (ki mi gre na živce!)
 1. Zakaj ti gre pa lightning konektor na zivce? Meni je zakon, ker je vseeno, kako je obrnjen… Edina slaba lastnost je, da se je z leti nabralo cel kup “tastarih” kablov… ki so sedaj neuproabni in je bilo treba nabavit zacetno zalogo parih kablov … :)

  1. ravno zato, ker porivam vanj star ipad kabel :) pa lightninga imam samo enega :)

  2. Meni gre pa na živce zato, ker imam kup dodatkov, ki so sedaj ali neuporabni (iphone/ipad->hdmi – in ta zadeva ni bila poceni) ali pa rabiš imeti dodatni vmesnik (polnilec za avto, card reader). Da niti ne omenjam starih dockov z zvočniki…

   Na koncu sem še vedno prepričan, da je bil nov konektor dan ven zato, da bi pač omogočil večje dobičke in prodajo novih dodatkov in onemogočil 3rd party proizvajalce… Sej, vse to je čisto legitimno… in tisti ki bodo želeli imeti najnovejše bodo vse tudi dokupili… na srečo imam še vedno stari ipad, in mi HDMI out še vedno lepo dela…

   1. Aha… :) Katero verzijo pa imas? Glede na tvoje zapise domnevam, da si z njem zadovoljen! Hvala! ;)

 2. Tudi meni ravno pogodu novi konektor, ker je pri hiši in v službi polno starih kablov, adapterjev in dockov.
  Je pa res, da je novi dosti bolj funkcionalen in sexy. Sam Kitajci ga morajo 100% skopirat, da nebo tolk drag in da bo vse delalo kot original.

Komentarji so zaprti.