Ko Simobilu pade omrežje, se na Facebooku zgodi …

Včeraj je imel Simobil probleme z omrežjem, ko njegovi uporabniki niso mogli opraviti klicev, pošiljati SMSev, ali pa surfati v mobilnem omrežju. Zadeva, ki se lahko zgodi vsakemu operaterju in je verjetno nekje v drobnem tisku tudi zapisana – da mobilni operater ne zagotavlja 100% delovanje sistema, saj so stvari na katere ne more vplivati in so stvari, ki se zgodijo naključno. Šele ko odleti omrežje, se ljudje začnejo zavedati, da je njihov svet odvisen od njihovih mobitelov in da niti ne znajo živeti brez njiih. Še več – ker imajo dostop do interneta, lahko začnejo množični pogrom na družbenih omrežjih, kjer je mobilni operater prisoten. Tako se je seveda zgodilo tudi včeraj, primeri pa so iz Facebooka (ne bom napisal avtorjev citatov!), ampak občutek sem dobil, da je pol ure brez mobilnega signala za marsikoga hujše, kot smrt:

 • nam bodo od naročnine odbili sorazmeren delež ko ne moremo uporabljat storiteve?
 • super operater-.- pr drugih vsaj signala ni, če so kake hude vremenske nevšečnosti, pri vas je pa problem tudi ko je vse okej… obup no!
 • a lahk samo nekej prasam? tok ste vsi pametni kokr ne mormo zdrzat brez telefonov, zakva pa bi sploh mogl zdzat brez omrezja, ce smo na simobilu ZATO DA OMREZJE DELA, ne zato da se bo na vsake 2 mesca nekej narobe???
  posiljate mesice za nevem kok procentov popusta u tujini, skenslite ta popust u tujini pa se rajs za SLOVENIJO pa za SLOVENSKO omrezje sekirjte!!
 • Mene je pa lih mat klicala će pridem na sladoled! In valda nisem bil dosegljiv! Kličem nazaj čez dve uri, valda sladoleda ni več! Ma dejte no jočem
 • pa nima veze k da vi veste kdaj kdo rab telefon eni ga pač v soboto zvečer eni ga pa med tednom to sploh nima veze fora je da ti plačaš neki in zato ker plačaš hočš koristit a ni logično ?!?!
 • A se hecate?! Vazno, da imam jaz na grbi 50 ljudi, ki me morejo poklicat ali pa jaz njih kontaktirat!! Se dobro da ima fant Mobitel signal!
 • Druzba, mene sploh ne zanima koliko mi je kaj nujno in koliko smo nekoc znali zivet brez tega… Nekoc tudi lovcev nismo rabli, ker takrat se nismo unicili naravnega ravnovesja… Nujno pa – nujno mi je, da me nekdo ki mu placujem racune v visini kot jih placujem obvesti v trenutku ko do izpada pride na svoji uradni spletni strani. Uradna spletna stran ni FB ali Twitter!!! In da me seveda obvesti ob prvem znaku izpada in ne sele 2 uri po tem ko svoje naprave ne morem koristit, kaj sele priklicat tehnicne pomoci. Nekako sem bil preprican, da bi na podjetju kot je Si.Mobil morali imeti PR sluzbo in urgentni nacrt za tovrstna obvescanja. In vsi, ki se morate druzit, ne pa uporabljat pametnih naprav – Idite se druzit, ne pa da visite na FB!!!

To se dogaja na Facebooku, ko pade omrežje. Ljudje imajo očitno že v podzavesti, da bo konec sveta, če bodo uro nedosegljivi in ne bodo morali opraviti klica v mobilnem omrežju. In takrat pridejo na dan vse frustracije in zamere, ki jih gojijo. In najhuje pri vsem tem je, da se mobilni operater trudi popraviti situacijo, vendar včasih pač ne gre to takoj in je pač treba počakati, da se stvari uredijo po protokolu.

V bistvu sem po eni strani dejansko presenečen nad takšnimi odzivi, po drugi strani pa razumem ljudi, da ne obstaja več življenje brez njihovega mobilnega telefona. In ena ura brez signala je za marsikoga apokaliptičnih razsežnosti! Se zgodi, mar ne?

simobil_omrezje

 1. Je pa dejstvo, da so za čas žleda vsi različni ponudniki (televizija, mobitel, elektrika…) poslali nižje račune, ker 14 dni ni delovalo omrežje, razen simobila.

 2. Simobil se že kar nekaj časa hvali kako najsodobnejše in najboljše omrežje imajo. Resnica pa je čsito druga, da ga sploh nimajo in da matično podjetje v Avstriji sploh v teh letih ni namenilo v vlaganje in nadgrajevanje omrežje. In tudi to kar se je zgodilo s tem izpadom, ti da zopet vedeti, da je njihovo omrežje en sam velik obup. Bo potrebno tudi kaj vložiti v tehnologijo, drugače bo vse skupaj propadlo in uporabniki bodo šli drugam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja