ddr. Klemen Jaklič kandidat za ustavnega sodnika in komiji ubijajo na Twitterju

Ddr. Klemen Jaklič je kandidat za ustavnega sodnika. Je dvojni doktor znanosti (Harvard, Oxford). Je predavatelj na Harvardu in ima priporočila, ki so mu jih napisali Laurence Tribe, Paul Craig in drugi. Lansko leto mu ni uspelo, ko so izbirali kandidata za novega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice. Zadnje čase se veliko piše o njem, saj so ga njemu blizu portali začeli propagirati in mu tlakovati pot do ustavnega sodnika!

Ddr. Klemen Jaklič je tudi podpornik desnice, kar jasno in glasno komunicira tudi preko Twitterja. Glede na to, da se poteguje za eno izmed najpomembnejših funkcij v Sloveniji, pa bi moral biti pri svoji komunikaciji precej bolj previden – predvsem pa precej bolj strpen.

Nekdo, ki ima v življenju tako visoke ambicije, da postane ustavni sodnik, si ne bi smel dopustiti, niti na Twitterju, takšne komunikacije. Ne skrbi, komiji ubijajo. Če bi začutili, da jim kdo lahko izmakne oblast, bi pri nas tudi. Zaenkrat pa zadostuje Hanzi TV. Da se sprašuje, če živimo v “totalitarni greznici“, predvsem pa se ne bi smel spraševati o tem, koga naj “odnesejo iz pisarn z vilami, ali brez“?

Svoboda izražanja, mar ne? Seveda. Tudi to obstaja. Vendar so vatli malce drugačni, ko gre za takšen položaj. V bistvu me ne bi niti zmotilo dejstvo, da ima takšno mnenje o “levici”, če se ne bi sam ustrelil v nogo s tem, ko je šel brisati svoje tvit o komijih. Zakaj je to naredil nekdo, ki ima dvojni doktorat, mi ni jasno, pove pa precej o njemu.

Zavedajmo se, da so stvari, ki so enkrat objavljene na internetih (Twitterju, Facebooku) tam potem za vedno. Da se z njimi ne da tako manipulirati, kot se manipulira z našo polpreteklo zgodovino in kjer lahko vsak ustvarja svojo zgodovino. Tega bi se moral zavedati tudi ddr. Klemen Jaklič. Če ne bi izbrisal tvita, bi bilo vse skupaj precej dugače, kot pa je sedaj.

Ja, zaradi takšnega tvita bi marsikje drugje kandidat sam odstopil od kandidature. V Sloveniji se je zgodila druga zgodba – njegovi “privrženci” so napadli osebo, ki je našla ta originalni tvit in trdili, da gre za ponaredek. No, ja..

klemen_jaklic_twitter

 1. kaj pa tista;

  Klemen Jaklic ‏@kjaklic

  Ajde Šorli, stisni komija. Ta teden ga dej. Rovari po deželi ter nam preprečuje vladavino prava in ljudi

  11:05 AM – 29 Jun 2014

 2. Zadnje čase se sprašujem, kdo ima prav?
  Ta, ki se izrazi, tako kot si misli, ali ta, ki se izraža politično korektno?

  Politično korektno za levico ali za desnico? Zakaj bi moral izobraženec ugajat levičarskim načelom? Saj je nekdo lahko pameten in izobražen, pa svet vidi drugače kot tisti, ki se dela pravičnika, v resnici pa je najverjeteneje hinavec.

  Problem je le, kadar nekdo stoji za načeli, za katere nima argumenta.

 3. Če ga Janšev pes Aleš Primc reklamira na svojem portalu 24kul, potem se nekaj dogaja.
  mogoče je pa s tem prepričal – Kreacionizem

Komentarji so zaprti.