Vzajemna ponuja zavarovanje Dental / zobozdravstveno zavarovanje

Končno. Vzajemna je storila korak naprej in se odločila ponuditi zobozdravstveno zavarovanje Dental. Ideja je odlična, kar lahko zatrdim na podlagi izkušenj z našim zobozdravstvenim sistemom, ki sem jih imel v preteklih letih. Vzajemna ponuja trgu povsem nov produkt, ki zame v sami osnovi ni tako zanimiv, ampak ima pa eno stvar zaradi katere resno razmišljam, da se selim iz Zavarovalnice Triglav k njim. Tudi Zavarovalnica Triglav ponuja zavarovanje Zobje in Zobje+. Ali pa da sklenem tole zavarovanje dodatno pri njih.

Mesečna premija zavarovanja Dental znaša 4,99 eura in obsega:

 • letni pregled ustne votline, vključno z ortopanom in pravico do kritja stroškov zobozdravstvenih storitev v višini 150 eurov vsakih pet let.
 • kritje za raka ustne votline.

Če sem pri tem še malce skeptičen ali potrebujem takšno zavarovanje ali ne.. Pa me je prepričalo tole:

 • dodaten popust na zobozdravstvene storitve v višini do 30 % na veljavne cene storitev klinike Ars Salutaris v Zagrebu (cenik storitev)

Cena implantata pri njih je 700 eurov, s popustom zavarovanja Dental pa 480 eurov. Cene pri nas so precej višje in stroški implantatov se lahko dvignejo v nebo. Res je, klinika je v Zagrebu, vendar v zadnjih letih veliko Slovencev odhaja preko meje na zobozdravstvene posege, ker so cene pri njih precej bolj realne, kot so pri nas.

Mogoče bo s tem zavarovanjem Vzajemna dosegla še eno pomembno stvar – da bodo začeli tudi domači zobozdravniki postavljati realne cene za zobozdravstvene usluge. Namreč cene, ki jih imajo sedaj, so povsem nerealne in se dvignejo v nebo. 

In še ena dobra stvar tega zavarovanja – za sklenitev zavarovanja predhodno ni potrebno opraviti zobozdravstvenega pregleda. Kar je super rešitev za marsikoga, ki si ne more privoščiti implantatov po regularnih cenah v Sloveniji, ampak s tem popustom pa je že bližje čudovitemu nasmehu.

Zanima me še nekaj. Ali ima Vzajemna v tem primeru affiliate program s kliniko v Zagrebu? In bodo za vsakega napotitelja dobili tudi določen del denarja od posega? Če ja, potem se znajo obnašati tržno in pozdravljam to. Če ne, potem je to ideja, ki jo morajo uresničiti. Smo le v kapitalizmu, kjer to, da nekdo služi ni nič sramotnega, ali slabega!

zavarovanje_dental_vzajemna

 1. Na tale tvoj “razpis” o tem “super ” zavarovanju bi pripomnil samo tole… Ocitno si naredil zelo slab pregled cen na trgu… Mimogrede implantat v Sloveniji tudi dobis za 700eur prav tako za 450 BREZ POPUSTA! (to da slovenska zavarovalnica daje popust na Hrvaskem pove vse o nasem stanju,bolano), da ne govorimo o tem da se slovenske zobne klinike na svojem lastnem domacem trgu ne smejo oglasevat za razliko od hrvatov ki se lahko (zakonsko je tako urejeno) … Skratka vsi vi “samooklicani intelektualci” ki pisete bloge na take teme dejte malo vec casa v to vlozit, raziscite trg preglejte ponudbe ne pa da pisete neke svoje nerelevantne obcutke brez podlage. Zalostno je da se dogaja kar se dogaja in edino pravilno bi bilo da bi slo zobozdravstvo iz obveznega zdr zavarovanja in bi postalo povsem neodvisno in s tem cene enotne…. Vi sloveceljni pa kar pridno nosite dinarcke cez mejo in pod crto zapravite se veliko vec denarja za iste storitve. Mimogrede hrvaski dentalni trg ze nekaj casa bazira na povsem enakih cenah razlika je samo da so dosti bolj razclenjene.

  1. mozno. jaz sem vpisal v google impantati in pogledal cenike. ne, nikjer nisem nasel nizjih cen. je pa res, da za razliko od tebe, ocitno, nisem strokovnjak za to podrocje.

   in cene samoplacniskih zobozdravstvenih storitev v sloveniji niso poceni. so svinjsko drage in posamezniki si jih niti ne morejo privosciti.

   sicer pa. ali nismo del eu? ne vem, kje je problem v prosti izbiri, da gres lahko preko meje in si uredis zobe? ali pa je pac tale ponudba trn v peti privat zobozdravnikom in je v tem problem?

   1. Da ne bo pomote nisem zobozdravnik oz nekdo ki si sluzi denar iz te zgodbe, samo ob pojavu teh zavarovanj sem stvar zacel malenkost bolj natancno pregledovat in raziskovat… Od teh paketov zavarovanj ljudje tako rekoc ne bodo imeli dosti. Kar me najbolj moti je to da slovenska zavarovalnica posilja ljudi na kliniko v zagreb doma pa niti ne naredi pregleda ponudnikov ker bo seveda imela na Hrvaskem zelo velik profit od tega… Grozno… Seveda podpiram prost in odprt trg kar se tice zdravstva na vse strani ampak pametni mislim da bodo se prej kot na denar pogledali tudi na kakovost. Tisti ko nima denarja pa ne more k zobarju ne na Hrvasko in ne v Slovenijo niti si ne bo mogel privosciti vseh teh “vrhunskih” ponudb nasih dragih zavarovalnic. Mimogrede socialno zdravstvo je preteklost, to je jasno. Lp

    1. kakovost? dentalna klinika, ki ima preko 100 zaposlenih verjetno ni zrasla na nekvaliteti..

     no, sem se pozanimal glede slovenije in domacih ponudnikov.. oni bi se naprej odirali paciente s svojimi cenami.. to je razlika..

 2. Zakaj nenehno tole z cenami na Hrvaškem? Tudi hrvati so obcutno predragi. Srbija jebveliko cenejša in niti ne tako daleč. Makedonija pa še cenejša! Mi, cela družina, gremo enkrat letno na izlet do Novega Sada, si privoščimo 3 dni uživanja, zraven pa se obisk zobozdravnika. Bela plomba je od 7-14 eur, ciscenje kamna brezplacno, ko cakas da prime injekcija proti bolecinam zaradi menjave plombe,placilo lepo z kartico eurocard, klinika na najvisjem moznem nivoju, prijaznost izjemna….

Komentarji so zaprti.