Končno. Vzajemna je storila korak naprej in se odločila ponuditi zobozdravstveno zavarovanje Dental. Ideja je odlična, kar lahko zatrdim na podlagi izkušenj z našim zobozdravstvenim sistemom, ki sem jih imel v preteklih letih. Vzajemna ponuja trgu povsem nov produkt, ki zame v sami osnovi ni tako zanimiv, ampak ima pa eno stvar zaradi katere resno razmišljam, da se selim iz Zavarovalnice Triglav k njim. Tudi Zavarovalnica Triglav ponuja zavarovanje Zobje in Zobje+. Ali pa da sklenem tole zavarovanje dodatno pri njih.

Mesečna premija zavarovanja Dental znaša 4,99 eura in obsega:

  • letni pregled ustne votline, vključno z ortopanom in pravico do kritja stroškov zobozdravstvenih storitev v višini 150 eurov vsakih pet let.
  • kritje za raka ustne votline.

Če sem pri tem še malce skeptičen ali potrebujem takšno zavarovanje ali ne.. Pa me je prepričalo tole:

  • dodaten popust na zobozdravstvene storitve v višini do 30 % na veljavne cene storitev klinike Ars Salutaris v Zagrebu (cenik storitev)

Cena implantata pri njih je 700 eurov, s popustom zavarovanja Dental pa 480 eurov. Cene pri nas so precej višje in stroški implantatov se lahko dvignejo v nebo. Res je, klinika je v Zagrebu, vendar v zadnjih letih veliko Slovencev odhaja preko meje na zobozdravstvene posege, ker so cene pri njih precej bolj realne, kot so pri nas.

Mogoče bo s tem zavarovanjem Vzajemna dosegla še eno pomembno stvar – da bodo začeli tudi domači zobozdravniki postavljati realne cene za zobozdravstvene usluge. Namreč cene, ki jih imajo sedaj, so povsem nerealne in se dvignejo v nebo. 

In še ena dobra stvar tega zavarovanja – za sklenitev zavarovanja predhodno ni potrebno opraviti zobozdravstvenega pregleda. Kar je super rešitev za marsikoga, ki si ne more privoščiti implantatov po regularnih cenah v Sloveniji, ampak s tem popustom pa je že bližje čudovitemu nasmehu.

Zanima me še nekaj. Ali ima Vzajemna v tem primeru affiliate program s kliniko v Zagrebu? In bodo za vsakega napotitelja dobili tudi določen del denarja od posega? Če ja, potem se znajo obnašati tržno in pozdravljam to. Če ne, potem je to ideja, ki jo morajo uresničiti. Smo le v kapitalizmu, kjer to, da nekdo služi ni nič sramotnega, ali slabega!

zavarovanje_dental_vzajemna