Janša ima več sledilcev na tviterju, kot je naklada Dela, Večera ali Dnevnika – izjava, ki jo je izrekel dr. Matej Lahovnik za Revijo Reporter je namreč prav smešna. Po eni strani pokaže razumevanje družbenih omrežij dr. Mateja Lahovnika, po drugi strani pa razumevanje medijske krajine. Ampak, če ex minister izjavi to, potem bo že nekaj na tem, kajne?

Janez Janša ima na svojem Twitter profilu 43.800 sledilcev. Čudovita številka in za naše razmere več kot odlična. Na srečo obstajajo orodja s katerimi lahko preveriš koliko od teh sledilcev je dejansko pravih.

Spletni servis Twitteraudit (https://www.twitteraudit.com/jjansasds) pokaže zanimivo številko:

  • 10,335 Real
  • 33,456 Fake

In če to primerjam s podatki o revidirani prodani nakladi (april – junij 2016):

  • Večer / 25.756
  • Dnevnik / 27.926
  • Delo / 35.475

Potem lahko precej preprosto ugotovim, da je dr. Matej Lahovnik še enkrat ustrelil kapitalnega kozla. Ja, se zgodi, če nekdo ne pozna materije, predvsem pa, če nekdo precej populistično opleta z izrazi. Realnost je precej drugačna, kot pa vse skupaj izgleda na prvo žogo..

jansa_twitter

One Response to Janša ima več sledilcev na tviterju, kot je naklada Dela, Večera ali Dnevnika / #fakeshit

  1. Boštjan pravi:

    Res ste legende, Janša to in Janša Ono. Hkrati vam spremenijo zakonodajo glede pokojnine in dajanja osebnih podatkov in vi ste tiho. Zopet še večji reveži, ampak tako mora bit. Važno je da ni levi oz. desni. Z evropskimi sredstvi vam gradijo vodovodno in kanalizacijsko omrežje, seveda zato da ga bodo zgrajenega prodali najcenejšemu ponudniku(Nestle multinacionalki) On pa po najdražji ceni vodo vam, dokler cevi ne crknejo. Ne me narobe razumet, jaz sem po duši desničar, torej za kapital, podjetništvo in delo seveda do neke mere socialo, ampak saj je vseeeo. Levičar danes je največji kapitalist(Killary Klinton) in desničar je največji socialist(Trumpet). Ampak ljudje se kregamo kdo je bolj človeški. Ko boste spoznali da je samo elita kriva za sesutje osnovnih civilizacijskih norm in pogledov. Začnite z radiranjem slovenskih bank, nato z evropskimi in svetovnimi bankami. Ali vam res ni nič jasno? Teorije zarote ne obstajajo, so samo praksa realnosti skrita za marketingom nevednosti!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.