Ali ste dobrodelni? Kako do dobrodelnosti v 4. korakih? Ali je Borut Pahor dobrodelen? #nulapet Ali ste dobrodelni? Kako do dobrodelnosti v 4. korakih? Ali je Borut Pahor dobrodelen? #nulapet

Kako do dobrodelnosti v 4. korakih? Ali je Borut Pahor dobrodelen? #nulapet

Dobrodelnost. Beseda, ki v Sloveniji v zadnjih letih dobiva povsem drugačen pomen. Brez dobrodelnosti bi imeli v Sloveniji še precej več žalostnih zgodb, ki se nas dotaknejo na takšen ali drugačen način. Ali ste vi dobrodelni? Kako do dobrodelnosti v 4. korakih – če boste dobrodelni na ta način, se vam ne bo nič poznalo v denarnici.

Skoraj 60% Slovencev ne podari svojih 0,5 % dohodnine nikomur in posledično ostane neizkoriščenih skoraj 5.000.000 eurov, ki bi jih lahko prejelo preko 5000 organizacij v Sloveniji, ki so na seznamu. To lahko storite kadarkoli preko sistema eDavki ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri finančnem organu.

Seveda me zanima komu podari Borut Pahor svojih 0,5 % dohodnine, prav tako pa bi bilo zanimivo videti, če tudi ostali naši poslanci vedo za tole možnost in kako se oni odločijo..

Kako do dobrodelnosti v 4. korakih na http://dobrodelen.si/?

  • Odločite se za organizacijo

Najprej izberete eno ali več organizacij, ki jim želite podariti del svoje dohodnine. To storite tukaj.

  • Določite odstotek dohodnine, ki ga želite podariti

Odkljukajte organizacije, ki jim želite podariti svoj del dohodnine (do 5 organizacij) in se vam na vrhu, tik pod iskalnikom, pojavi njihov seznam. Določite odstotek dohodnine, ki ji ga podarjate. Njihova vsota ne sme presegati 0,5 %, na kar vas bo spletna stran tudi opozorila v primeru, da jo boste presegli. Kliknite Tiskanje obrazca.

  • Izpolnite obrazec s svojimi podatki

Vnesite svoje podatek in kliknite Natisni obrazec. Aplikacija vam odpre pdf, ki ga natisnete.

  • Pošljite obrazec na finančni urad

Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite na pristojen finančni urad. Seznam finančnih uradov je dostopen tukaj.

Voila. Par minut dela in ena izmed 5000 organizacij bo dobila vašo podporo. In ja, tako ste lahko tudi vi dobrodelni in vas to nič ne stane. Škoda, ker 60 % Slovencev ne stori tega!

  1. Kaj pa tisti, ki vsako leto zbiramo skupaj, da lahko plačamo svojo dohodnino?

Komentarji so zaprti.