OMV VIVA cafe / kava / s certifikatom Fairtrade in nagradna igra

Nisem ljubitelj kave. Brez nje lahko mirno živim, kot sem živel do sedaj. V bistvu sem jo pil parkrat v življenju. Če se že odločim, da bi jo spil, potem izberem Experiment, ali Cafe Čokl, kjer vem, da bom dobil pravilno pripravljeno kavo s pravim okusom. Ampak včasih je radovednost prevelika.

Tokrat me je bolj kot kava zanimalo dejstvo, da je kava za kavne napitke Viva Cafe na OMV servisih s ponudbo VIVA iz Fairtrade trgovine! Že nekaj časa namreč poskušam kupovati čim več proizvodov s certifitakti Fairtrade, ki zagotavljajo pravične cene tudi pridelovalcem kave in ne samo zadnjemu členu v verigi, kot smo sicer navajeni.

To, da pražijo njihovo kavo v  italijanski pražarni kave Gimoka sem izvedel šele na bencinskem servisu, ko mi je deklica za pultom pripravljala Viva Cafe – seveda sem izbral espresso! Prav tako pa me je opozorila, da lahko z zbiranjem žigov (5 žigov je potrebnih za sodelovanje v nagradni igri) ob nakupu kavnih napitkov VIVA CAFE zadanem potovanje v Kostariko za dve osebi z obiskom tudi plantaže kave! Nagradna igra poteka med 1. majem in 11. junijem, dobitnika pa bodo razglasili 23. junija 2017.

V nagradni igri pa lahko sodelujete tudi s pripravo in oddajo zgodbe »Trenutek ko popijem svojo prvo kavo v dnevu«, ki pa jo morate poslati na naslov OMV Slovenija d.o.o., Ulica 15. maja 19, 6000 Koper, s pripisom »Za nagradno igro VIVA Cafe – Pripravljena z občutkom in pravim mlekom«  (vir)

Aha. Viva Cafe? Zelo okusna kava. V bistvu sem bil presenečen, ker ni bilo “jedkosti”, ali pa kislosti, zaradi katere ne maram piti kave, ki je bila v mojih prejšnjih izkušnjah verjetno posledica nepravilno kuhane kave – prežgane. Ta kava je na voljo na 36 bencinskih servisih.

Jaz pa se bom verjetno še kdaj ustavil pri njih, če ne zaradi kave, pa zaradi goriva. Ampak o tem bom pisal enkrat kasneje..