Verjetno nisem edini, ki ga je zanimalo, kaj se dogaja znotraj pomivalnega stroja, ko zapreš vrata in se začne “čarovnija”. Ali se v pomivalnem stroju skrivajo “škratki”? Kako poteka proces in kaj se medtem dogaja? …

Od nekdaj me je zanimalo, pa vendar nisem imel pravih pripomočkov za to. Ko sem pred časom kupil GoPro kamero sem začel razmišljati tudi o tem podvigu in z namenom testiranja Bosch PerfectDry pomivalnega stroja, sem se tega projekta tudi lotil.

Ampak, preden sem se ga lotil je bilo potrebno izpolniti še par pogojev. Pred časom sem dobil SJCAM (kitajsko izvedenko GoPro kamere, ki jo sedaj testiram), GoPro sem že imel, potreboval sem samo še vodoodporno baterijsko svetilko. Tukaj je nastal problem, ker bi morala biti IP67 (standard), kar pomeni, da je takšna lučka zelo draga – brez lučke se ne bi videlo, kaj se dogaja v pomivalnem stroju.

Po obisku par trgovin sem ugotovil, da je bolje, da vzamem takšno “za enkratno” uporabo, kot pa da dam 100+ evrov zanjo. Če preskočim vse ostalo. Zdržala je in odlično opravila delo, čeprav ni vodoodporna in je bila njena cena manj kot 14 evrov.

Testni poligon je bil v razstavnem salonu Boscha, kjer imajo celoten nabor najnovejših gospodinjskih naprav in aparatov, ki se povezujejo med seboj preko WiFija in ki so precej pametni.

No, mene je zanimal njihov PerfectDry pomivalni stroj s tehnologijo Zeolith in ko sem začel zlagati naprave in lučko v stroj, sem se spraševal, če mi bo dejansko uspelo narediti posnetke pomivanja. Seveda me je, bolj kot sušenje, ker tam se ne vidi nič, vendar ima ta pomivalni stroj vgrajeno posebno tehnologijo, ki izredno dobro tuši, zanimalo kako poteka škropljenje. Prav tako pa me je zanimala glasnost pomivalnega stroja, saj tega predstavljajo kot “pomivalni stroj za v spalnico”.

Ko sem naprave zložil v pomivalni stroj, sem izbral program s 40 stopinjami – da ne bi skuhal GoProja. Zaprl vrata in “HUD” (head up display) je na tleh začel prikazovati proces.

Vas zanima, kaj se je dogajalo medtem v pomivalnem stroju??