Alenka Jeraj je bila ujeta s prsti v medu. Na twitterju je objavila fotografijo značke iz Trbovelj iz leta 1941, ki je bila izdana za skupno proslavo komunistov in nacistov 1. maja 1941. Vsaj tako je ona zapisal v tvit.

Glede na to, da gre za predstavnico SDS je vedno najprej potrebno preveriti, če njen tvit drži. Bližajo se volitve in sedaj se bo povečala količina #fakenews, predvsem pa potvarjanj zgodovine, kot je hotela storiti tudi Alenka Jeraj.

Tvit je bil laž in zavajanje, kar je seveda bilo očitno na prvi pogled vsakomur, ki je že kdaj videl kakšno značko in se vsaj malo spozna na te stvari.

Če bi Jerajeva pogledala “značko” (medaljo sicer), bi ugotovila, da je napis na njej v cirilci RS F SR – Ruska socialistična federativna sovjetska republika. Ime, ki se je uporabljalo od 10. julija 1918, vendar so znak svastike, ki se uporablja še v veliko drugih kulturah, prenehali uporabljati že pred 2. svetovno vojno.

Na fotografiji gre za odlikovanje poveljnikom Rdeče armade v obdobju 1918-1920. Наградной знак командиров Юго-восточного фронта Кр. – Award badge of the commanders of the South-Eastern Front of Red Army in 1918-1920.

2 Responses to Alenka Jeraj laže / SDS / značka iz Trbovelj za skupno proslavo komunistov in nacistov

  1. Franc Škerget pravi:

    Predlagam gospe Alenki Jeraj,da ta dokaz objavi v slovenskiuh tiskanih medijih:Dnevniku,Delu in Večeru. Da se lahko malo debatira o manipulacijah in o neznanju.Res ste spretni,ampak poznavalci vam bodo povedali,da je resnica popolnoma drugačna.Komunisti za 1.maj 1941 najbrž niso čakali in proslavljali z Nemci,saj so bili vsi na seznamih poleg štajerskih duhovniko,učiteljev…za odgon v taborišča in v Srbijo ter Bosno.Še enkrat vas prosim za to objavo in se tudi jasno podpišite.

    • Anton G pravi:

      Kolikor je meni znano, je slovenskim komunističnim revolucionarjem 1945 ostal celoten gestapovski arhiv. Pa nismo nič brali, da bi bilo tam najdeno kaj takega, kar bi potrjevalo okupatorju nevarno osvobodilno dejavnost najbolj markantnih slovenskih komunističnih “osvoboditeljev” (da imen ne navajam). Okupator je imel zavedene le njemu resnično nevarne ljudi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.