Zakaj predsednik Borut Pahor ne obsodi sovražnega govora v Sloveniji?

Sovražni govor v Sloveniji je postal nekaj vsakdanjega. Uporabljajo ga politiki, uporabljajo ga uporabniki družbenih omrežij … Desnica trdi, da gre za svobodo govora, kljub temu, da temu ni tako. In predsednik Borut Pahor, ki želi biti všečen vsem, nima jajc, da bi imel mnenje o tem – sredi decembra letos bo v predsedniški palači organiziral posvet o strokovnih in političnih vprašanjih svobode govora in sovražnega govora.

Za Boruta Pahorja je sovražni govor v bistvu to, da nekateri ljudje bolj iskreno izpovedo svoja stališča, manj disciplinirano, morda tudi zato nekoliko bolj žaljivo in manj spoštljivo, kot bi si želeli – vsaj tako je on formuliral to v oddaji 24ur Fokus. No, naslednji dan je prišla klofuta s strani Sveta Evrope, kjer pozivajo Slovenijo k boju proti sovražnemu govoru, ki se je razširil na družbenih omrežjih.

To, da predsednik ne obsodi sovražnega govora je nekaj povsem normalnega. Tudi to, da nima jasnega stališča glede tega, ker on pač ni moralna avtoriteta je verjetno vsem jasno. Namreč, če želiš biti všečen vsem, potem nikoli ne smeš imeti stališča in nikoli ne smeš povedati tistega, kar misliš. Če seveda misliš.

Žalostno je, da imamo predsednika, ki bo raje organiziral posvet in kamor bodo povabljeni strokovnjaki in druge vidne osebnosti na tem področju. Če samo odpre tviter, potem lahko vidi količino sovražnega govora. Če odpre kakšen desnosučni portal, potem mu bo postalo jasno koliko je tega.

Vendar, če nočeš videti nečesa, potem boš naredil vse, da tega ne boš videl, kajne? In žalostno je, da Borut Pahor tega ne vidi in vse skupaj raje zavija v celofan papir. No, pa saj to je čisto po njegovo…

  1. Alenka je prasica. Idoit ipd…, gre za razžalitev, ne svobodo govora. Gorenaku sem plačal 1000 za izjavo peder, ker je žaljiva po mnenju oks lj. Da sem na obravnavo pripeljal tipčka, ki ga je zadovoljeval, ni pomagalo. Samo obrekovanje je odpadlo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja