Domovinska liga je očitno nova desna stranka, ki bo stavila na populizem in domoljubje. Vsaj sodeč po začetni komunikaciji, ki sem jo zasledil v teh dneh na tviterju gre za stranko, ki bo poskušala s populizmom in razdvajanjem najti svoj del volilnega telesa. Domovinska liga se povezuje s pravnico Lucijo Šikovec Ušaj in ekonomistom mag. Bernardom Brščičem.

Na tviterju ima stranka oz. iniciativa zapisano: Najprej Slovenija! Za varnost in blaginjo slovenskih državljanov! Za suvereno Slovenijo v Evropi domovin in svobode! In njihovi prvi tviti so dovolj povedni, da vsakomur postane jasno, da bodo poskušali zajahati val populizma, ki je uspešen v marsikateri sosednji državi in prinaša rezultate:

  • Nezakonite migracije, multikulti globalizem, vsiljevanje LGBT+P oznanila, katastrofalna politika ECB in EK so EU pripeljali na rob prepada.
  • V Domovinski ligi nasprotujemo federalističnim načrtom multikulti globalistov po vzpostavitvi Združenih držav Evrope. Ne želimo si živeti ne v EUrabiji, ne Evrafriki in ne v EUSSR.
  • V Domovinski ligi smo prepričani, da konflikt prihodnosti ne bo na klasični delitvi levo/desno, tj. nasprotju med delom in kapitalom, ampak med multikulti globalizmom in suverenizmom oziroma zagovorništvom nacionalne države.

V bistvu bo zanimivo videti odzive “sedanje” desnice, ki ji bo ta iniciativa, če se bo udeležila volitev kradla glasove.

Ali bo zato SDS postala še bolj populistična, saj se proti populizmu lahko bojuješ zgolj s populizmom? Ali bo nova “stranka” skočila tudi na EU vlak volitev in tudi tam premešala štrene desnici? Vsekakor je tole dokaj nenavadno oz. mora imeti še kakšen globji pomen vse skupaj, ki pa ni očitno viden na prvo žogo. Vseeno ne verjamem, da bi Janez dovolil, da se kaj takšnega zgodi mimo njega?! Mogoče pa je to začetek konca …

Domovinska liga nova desna domoljubna in populistična stranka
Domovinska liga nova desna domoljubna in populistična stranka